Ahırdan bozma evde hayat mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Ahırdan bozma evde hayat mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 01:11

Kırıkkale'de, babalarını 2 hafta önce kaybeden 6 çocuk, ahırdan bozma 2 gözlü evde anneleriyle birlikte hayat mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Yuva Mahallesi 2511 Sokak’taki eski bir evde yaşayan ailenin en büyük çocuğu 15 yaşında, en küçük çocuk ise 4 aylık. Dışı kadar için de harabeyi andıran evde, rutubetten dolayı çocuklar sık sık hastalanıyor. Eşi Ayhan Demir'i 2 hafta önce kaybeden 34 yaşındaki Gülhan Demir, çamaşırları leğende yıkıyor, yemekleri de küçük tüpte pişiriyor. Dolaplarında yiyecek hiçbir şeyleri olmayan aileye en büyük desteği, çevrede bulunan komşuları ile 70 yaşındaki dede Mehmet Demir vermeye çalışıyor. 6 torunu ve gelininin yaşadığı evin önceden ahır olduğunu söyleyen dede Demir, zorlukları ise şöyle aktarıyor:
“Çocuğumun maddi durumu iyi olmadığı için ahırın 2 gözünü eve çevirdik. Evin içi perişan durumda bulunuyor. Şimdi ben ne yapacağım. Emekli maaşımla 9 başa nasıl bakacağım.”

SÜT ALACAK PARAM YOK

Haberin Devamı

Vefat eden kocasının çocuklarının okumasını çok istediğini belirten Gülhan Demir ise “Çocuklarını okutacak durumda değilim. Çocuğuma süt alacak param yok. Çocuklar haçlık istediği zaman ne yapacağımı şaşırıyorum. Devlet bize sahip çıksın. Hayırsever insanlardan yardım bekliyorum. Ne olursunuz bana yardım edin. Şimdiden çok yıprandım. Hiçbir sosyal güvencem yok. Çıkar yol bulamıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!