Ağaç yaşken eğilir

Güncelleme Tarihi:

Ağaç yaşken eğilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 12:03

Ağaç yaşken eğilir

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, yıl boyunca ilkokul çocuklarına verdiği ağız ve diş sağlığı eğitiminin sonuna geliyor. Yaz tatiline girmeye hazırlanan öğrencilere son seminerleri veren Çankaya Belediyesi'nin diş hekimleri, yeni eğitim öğretim yılında yeni programlara başlayacak.
Çankaya Belediyesi yıl boyunca ilkokul çocuklarına verdiği ağız ve diş sağlığı eğitiminin sonuna geliyor. Yaz tatiline girmeye hazırlanan öğrencilere seminer veren Çankaya Belediyesi'nin diş hekimleri son olarak Gülten Kösemen İlkokulu'ndaydı.
Ağız ve diş sağlığı hakkında bilinçlendirici çizgi film izleyen ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri, “dişleri çürüten mikroplarö, “zararlı yiyeceklerö, “diş sağlığını korumanın yollarıö gibi konularda bilgilendi.
Diş hekimleriyle sohbet de eden öğrenciler, yanlarında diş fırçası olmadığında ne yapmaları gerektiğini, çok sık abur cubur yemenin kendilerine ne gibi zararlar vereceğini de öğrendi. Ağız ve diş sağlığı semineri tamamlanınca, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi'ne getirilerek diş çürümesini önleyen ve erken yaşta yapılması gereken florlama işlemi yapılacak.
Çankaya Belediyesi diş hekimleri, yeni eğitim öğretim yılında yeni programlarla, çocuklara ağız ve diş sağlığının önemini anlatmaya devam edecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!