‘Adım başı güzellik haksız rekabet sebebi’

Güncelleme Tarihi:

‘Adım başı güzellik haksız rekabet sebebi’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2023 15:05

Başkentte nüfusa göre kuaför ve güzellik salonu açılması önerisinde bulunan AKGO Başkanı Köksal Özcan ve ATO 43 No’lu Kuaför ve Güzelik Salonları Meslek Komitesi Başkanı Ömer Sarıoğlu, “Bir binanın aynı katında bile 4-5 işletme bulunabiliyor, bu da haksız rekabete yol açıyor” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmecileri ve Manikürcüler Esnaf Odası(AKGO) Başkanı Köksal Özcan, başkent Ankara’da aynı bölgede ya da aynı binada birden fazla kuaför ve güzellik merkezi açılmasının doğru olmadığını söyleyerek ‘mesafe aralığı uygulaması’ şart dedi. Ankara Ticaret Odası(ATO) 43 No’lu Kuaför ve Güzelik Salonları Meslek Komitesi Başkanı Ömer Sarıoğlu ise “İsterse bir sokakta 5-6 tane kuaför ve güzellik salonu olsun yeter ki oradaki kapasiteden daha fazla olmasın” çağrısında bulundu. Hürriyet Ankara’ya konuşan Özcan ve Sarıoğlu, konuya ilişkin olarak özetle şunları söyledi.

MESAFE ARALIĞI ŞARTI GETİRİLSİN

‘Adım başı güzellik haksız rekabet sebebi’

Haberin Devamı

AKGO Başkanı Köksal Özcan: “Son zamanlarda Ankara’da gözlemlediğimiz bir durum var, vatandaşlardan da oldukça sık duyuyoruz. Neredeyse sadece bir binada beş tane güzellik salonu ya da kuaför bulunuyor. Bir sokakta bir ya da iki kuaför ve güzellik merkezi’nin olması yeterli. Cadde de en az 500 metre aralıklı olmalı. Kızılay bölgesinde ya da başka bir semtte kaç tane kuaför ya da güzellik salonu olabilir? Örnek veriyorum, 100 tane olsun ama 101’nci işletme açılmasın. Bir binada birden fazla işletmenin bulunması kazancı da etkiliyor. Sadece merkezi yerlerde oluşmuyor bu yoğunluk, başkentin daha seyrek nüfuslu olan ilçelerinde de aynı durum gözlemleniyor. Oda olarak bu çağrımızı belediyelere iletiyor ve mesafe aralığı uygulamasının getirilmesini istiyoruz.”

PİLOT BÖLGE BELİRLENSİN

‘Adım başı güzellik haksız rekabet sebebi’

ATO 43 No’lu Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi Başkanı Ömer Sarıoğlu:Ankara’da da yaklaşık 10 bine yakın kuaför ve güzellik salonu bulunmakta. Bu sayı, Ankara’nın talebini fazlasıyla karşılıyor. Örneğin, Kızılay’da bir katta bile 4-5 kuaför ve güzellik salonu bulunuyor. Aynı katta olmasına karşıyım bu hem haksız rekabet yaratıyor hem de kazancı etkiliyor. Fakat aynı caddede veya sokakta 500 metre aralıklı işletme olmasından ziyade, o bölgenin nüfus yoğunluğuna göre kuaför ihtiyacına bakmak gerek. İsterse bir sokakta 5-6 tane güzellik salonu ve kuaför işletmesi olsun yeter ki oradaki kapasiteden daha fazla olmasın. Yani bölgenin ihtiyacından fazla salon ve kuaför olmasın. Fazla olunca haksız rekabet de ortaya çıkıyor, kazancı etkiliyor. En azından pilot bir bölge belirlenip, çalışmanın o bölgede yapılması böylece artı ve eksilerinin değerlendirilmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

‘Adım başı güzellik haksız rekabet sebebi’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!