Güncelleme Tarihi:
ODTÜ Vişnelik Tesisleri’ndeki etkinliğin ev sahipliğini KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya ve yönetim kurulu üyeleri yaparken, etkinliğe Adıgey Cumhuriyeti Kültür Bakanı Muhammed Kul, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile çok sayıda davetli katıldı. Gecede Çerkes kültürünün yaşatılmasına emek veren kişi ve sanatçılara da plaket verildi. Etkinlikte Rahşan Erdoğan Yılmaz, Hava Karadaş ile Azmi Toğuzata Çerkesce şarkılar seslendirirken, Ankara Çerkes Derneği Badin Müzik grubu dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. Keman öğretmeni Semra Fayez yönetimindeki çocuk keman grubu da büyük beğeni kazandı.
SEYEHAT KOLAYLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Rusya ile yaşanan uçak krizi dolayısıyla Kafkasya ile iletişim ve ulaşımın sekteye uğradığını aktaran Aslankaya, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmeye başlamasıyla birlikte Adıgey Cumhuriyeti ile Türkiye arasında seyahat ve iletişim kolaylığı sağlanmasının Türkiye’de yaşayan Çerkesler için çok önemli olduğunun altını çizdi. Adıgey Cumhuriyeti Kültür Bakanı Muhammed Kul “Biz Türkiye’deki devlet büyüklerine Çerkeslere dillerini konuşma özgürlüğü verdiği için minnettarız. 25. yılımız hepimize kutlu olsun” dedi.
ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ
AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, Çerkes dilinin öğretilmesi ve okullarda ders olarak verilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtirken, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan da “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yükselmesinde, bugünlere gelmesinde istiklalinde ve inşallah istikbalinde ortak kaderi beraber yazmış, ortak kaderi beraber oluşturmuş ve inşallah ortak geleceği de beraber oluşturacağız” diye konuştu.
EMEĞİ, ALINTERİ VE GÖZYAŞI VARDIR
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çerkeslerin Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlılıkları nedeniyle takdiri hak ettiklerini ifade ederken, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Cumhuriyet’in kuruluşunda Çerkeslerin emeği, alınteri, kanı ve gözyaşının bulunduğunu söyledi.