Güncelleme Tarihi:
Mutfağını ve ocak başını kimseye emanet edemeyen İsmail Demir, bu nedenle şubeleşmediğini söylüyor.
1994 yılından beri geleneği bozmadan, aynı damak tadını sunan ve müdavimleri tarafından sıkça ziyaret edilen Sıfır Bir Adanalı İsmail Usta’da tadına bakabileceğiniz üç çeşit bulunuyor. Adana kebap, kuzu çöp şiş ve kuzu kaburgadan oluşan mönüye leziz mezeler eşlik ediyor. Kebaplar ve mezelerdeki tek ölçü biriminin, “elinin ayarı” olduğunu kaydeden Demir, mönülerinde tatlı olmadığına dikkat çekiyor. Bunun sebebini ise şöyle açıklıyor:
“Konuklarımız buradan ayrılırken damaklarında et tadının kalmasını istiyoruz. Kebap kültüründe tatlının yeri yok. 18 yıldır mönümüze tatlıyı dahil etmedik.”
TSM çalıyor
İsmail Usta’nın Yıldız’daki geleneksel restoranında, kulağınıza ulaşan Türk Sanat Müziği tınıları eşliğinde Çukurova’ya doğru lezzetli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Tiflis Caddesi’nde hizmet veren Sıfır Bir Adanalı İsmail Usta’nın başka şubesi bulunmuyor.