Acil hizmetinde biz birinciyiz

Güncelleme Tarihi:

Acil hizmetinde biz birinciyiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2009 00:00

Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rıza Ayhan’ın atanmasıyla Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevini üstlenen Prof. Dr. Peyami Cinaz, hastanesinin Başkent’te acil hizmetlerinde birinci olduğu iddiasında bulundu.

Cinaz, Tıp Fakültesi ve Gazi Hastanesi’nde gerçekleştirmek istediği hedefleri ve göreve geldiği günden bu yana yaptığı büyük yenilikleri Ankara Hürriyet’e anlattı. Ankara’da Acil Hizmeti veren en iyi üniversite hastanesi olduklarını belirten Cinaz, "İddia ediyorum. Acil hizmetinde birinciyiz. Yeni projelerimizle Türkiye genelinde de parmakla gösterilir hale geleceğiz" dedi. Cinaz, projlerini ve göreve geldiği birkaç ay içinde gerçekleştirdiklerini şöyle anlattı:

Her hasataya bir rehber

"1998 yılında başhekimliğim döneminde, Türkiye’de ilk defa hastanemiz İSO 9001 belgesini almayı başardı. 2004 yılının Mayıs ayında, hastanemizin kaybettiği İSO belgesini tekrar almasını sağladık ve bu belge halen geçerlidir. Şimdi Uluslararası Akreditasyon Belgesi’ni (Joint Commission International) almak uzun vadede hedefimizdir.

Gazi Hastanesi’ne Türkiye’nin her yerinden hasta gelmektedir. Yeterli verim elde edemediğimiz birimlerin yanı sıra hasta yığılmalarının olduğu bölümler de mevcuttur. Hasta memnuniyetsizliğini azaltmak ve gereken ilgiyi görmeleri sağlayabilmek için hastalarımızı yönlendiren, eşlik eden rehberleri de hizmete sokacağız. Bahsedilenlerin dışındaki eski teknolojiyi değiştirerek ileri teknolojiye sahip olacağız. Çalışmayan cihazları yenileyeceğiz.

Kullanılabilir nitelikteki her türlü giysi ve eşyaların değerlendirilerek, öncelikle tıp fakültemiz ve hatta üniversitemizdeki ihtiyacı olan öğrencilerin kullanımına sunulduğu KIRKAMBAR, tekrar hayata geçirildi. Çok cüzi ücretler ile satılan bu malzemelerden elde edilen gelir gene ihtiyacı olan öğrencilerimiz için oluşturulan karşılıksız burs hesabına aktarılmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!