ABB Romanya’daki vatandaşa sosyal yardımda mı bulundu

Güncelleme Tarihi:

ABB Romanya’daki vatandaşa sosyal yardımda mı bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2022 15:55

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ABB’nin Romanya’da yaşayan bir vatandaşa sosyal yardımda bulunduğunu iddia etti. Oğuz, “Yurt dışında ikamet eden bir insana sosyal yardım verilir mi? Niyetim buradaki yanlışın düzeltilmesi” dedi.

Haberin Devamı

ABB Romanya’daki vatandaşa sosyal yardımda mı bulundu

Geçen ay ki Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde ABB’nin Kahramankazan’da aylık geliri 50 bin TL olan birisine et yardımı yaptığı iddiasında bulunan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, sosyal yardım alanlarla ilgili önceki günkü Meclis toplantısında da dikkat çeken iddialarda bulundu. Oğuz, ‘ABB ile AK Parti’li ilçe belediyeleri arasındaki sosyal yardım tartışması’ sonrası yardımları yapmak için ABB’den talep edip aldıkları listelerde tespit ettikleri usulsüzlükleri 6 Aralık’ta resmi yazıyla  ABB’ye bildirdiklerini anlattı. Gelir durumları yüksek olup yardım alanlardan örnekler veren Başkan Oğuz, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ABB Romanya’daki vatandaşa sosyal yardımda mı bulundu

ÜÇ EV, DOKUZ ARSA, BİR OTOBÜSÜ VAR

“Madem burada bizim tespit ettiğimiz bir ihmal, yanlış var ne yapmamız lazım? İhmali olanlarla ilgili idari soruşturma talep etmemiz lazım. Yazdık. Ekli listede bilgilerini verdim. Soruşturma açacak kadar da orada isimleri zikrettim, idari soruşturma açın dedim. Açın idari soruşturmayı ve bizden ne isterseniz isteyin. 6 Aralık’ta ABB’ye gönderdiğim resmi yazıyla bakın aylık geliri 46 bin lira olan vatandaşın bilgisini yazmışım. Toplam geliri 21 bin lira olan bir evi, bir arsası, bir arabası olan vatandaşın bilgilerini yazmışım. Bakın yine o listede bir devlet memuru görevlisi olan, bir arabası, iki arsası, dört tarlası olan vatandaşın bilgilerini yazmışım. Bakın verdiğim o listede bir arabası, bir kamyoneti, kamyonu, 17 bin lira aylık geliri olan vatandaşın bilgisini vermişim. Üç ev, dokuz arsa, bir tane otobüsü olan vatandaşın bilgisini vermişim. O listede emekli maaşı, bir tane taşıma firması, altı tane arsası ben bu konuşmayı yaptığım tarihte üzerine kayıtlı altı tane evi olan ama şu anda ne hikmetse beşi gitmiş bir tane evi olan vatandaşın bilgisini verdim.

Haberin Devamı

YURT DIŞINDA İKAMET EDENE VERİLİR Mİ

Niye yaptım ben bunu? Benim bu tespitleri yapmamdaki niyetim siyaset üretmek değil, yanlışı düzeltmek. İhmal yapmış olabilir arkadaşlar. Gözden kaçırmış olabilir gözden kaçırmayın diyoruz. Başkanlık makamına hitaben yazdım. Sayın Mansur Bey’e. Açın idari soruşturmayı. Bizi de müdahil yapın, bu bilgileri sizinle paylaşalım. İşin daha enteresan bir şeyini daha söyleyeyim. Eklediğim listede bakınız bir bilgi daha var. Bunları tekrar incelediğim zaman enteresan enteresan şeylerle karşılaşıyorum. Sosyal yardımlarda bir insan nerede ikamet ederse yardım alır? ABB il dışından gelen vatandaşlara sosyal yardım yapabilir. Bunda bir mahsur yok. Bu adam yurt dışında ikamet ediyor, buyurun ikamet bilgisi. Romanya. Yurt dışında ikamet eden bir insana sosyal yardım verilir mi? Verdiğim dilekçede bu da var. Muradım şu ABB’mizin sosyal yardımlar konusunda bir yanlışın altını çizdim. Resmi olarak da süreci başlattım. Lütfen ama lütfen konuyu sulandırmadan yanlış varsa düzeltelim diyerek bu yanlışı düzeltelim. Ben bu bilgileri kimseyle paylaşmadım, paylaşmayacağım da. Ama resmi olarak bir sürecin başlatılmasını arzu ediyorum. Niyetim buradaki yanlışın düzeltilmesi. Burada ciddi bir bütçe yönetiliyor, ciddi bir bütçe var sosyal yardımlarda lütfen bu yanlışlardan dönelim.” Konuşmanın ardından oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Fatih Ünal oturumu kapattı. İddialara yanıt vermek istediklerini belirten CHP Grubu, Ünal’a oturumu kapattığı için tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ABB Romanya’daki vatandaşa sosyal yardımda mı bulundu

 

BAKMADAN GEÇME!