ABB önünde ‘ODTÜ Yolu’ gerilimi

Güncelleme Tarihi:

ABB önünde ‘ODTÜ Yolu’ gerilimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2022 16:26

ABB önünde eylem yapan ODTÜ’lüler, ‘Bilkent-İncek Bulvarı Yolu Projesi’ni bir kez daha protesto etti. Basın açıklaması sonrası gruptakilerle belediye görevlileri ve polis arasında gerginlik yaşandı. Polis, gruba müdahale etti yedi kişiyi gözaltına aldı. ODTÜ’de çalışma olmadığını duyuran ABB’den, “Olay çıkmasından medet uman ve bundan beslenen kesimlerin açıklamalarına itibar edilmemesini rica ediyoruz” açıklaması geldi.

Haberin Devamı

Bilkent-İncek Bulvarı Yolu Projesi’ne karşı çıkan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri ve farklı bileşenler önceki gün akşam bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) önündeydi. Grup, ABB Meclisi toplantısı öncesi belediye binası önünde, ‘İklimi değil sistemi değiştir’, ‘ODTÜ rant yoluna hayır diyor’, ‘ODTÜ Ormanı’nı parçalatmayacağız’ yazılı pankartlar açtı.

ABB önünde ‘ODTÜ Yolu’ gerilimi


‘Mansur elini ODTÜ’den çek’, ‘Ne sermaye ne rektör ODTÜ bizimdir’, ‘ABB elini ODTÜ’den çek’ sloganları atan grup adına basın açıklamasını okuyan Dilara Ercanlı, özetle şunları kaydetti:

PROJEYİ İPTAL ETME GÜCÜ ABB’DE

Haberin Devamı

“Resmi adıyla ‘Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı’, bizlerin deyimiyle rant yolu projesini kabul etmiyoruz. Rant yolu projesini iptal etme gücü ABB’nin karar organı Belediye Meclisi’nde ve Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tadır. Bu sebeple Mansur Yavaş’a ve ABB’ye bir kere daha belirtiyoruz, rant yolu projesini yaptırmayacağız. Projeyi iptal etmeyip iş makinelerinizi ODTÜ Ormanı’na sokmanız durumunda ise ODTÜ’lüler ve Ankaralılar kavaklık direnişinde olduğu gibi bütün fiziksel güçleriyle bu yıkıma ve talana engel olacaklar.”

ABB önünde ‘ODTÜ Yolu’ gerilimi

POLİS MÜDAHALE ETTİ GÖZALTINA ALDI

Açıklamanın ardından Belediye Meclisi toplantısına katılmak isteyen öğrencilere belediye görevlileri tarafından izin verilmedi. Belediye yetkilileri ve CHP’li bazı Meclis üyeleri ile yapılan görüşme sonrası gruptan beş kişi Meclis toplantısına alındı. Dışarıda bekleyen ODTÜ’lüler önce belediye görevlileri daha sonra polisle gerginlik yaşadı. Gruba çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla müdahale etti. Gözaltına alınan yedi kişi daha sonra serbest bırakıldı.

ABB AÇIKLAMA YAPTI:
ODTÜ ARAZİSİNDE HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOKTUR

Belediye önünde yaşanan gerginliğin ardından ABB de sosyal medya üzerinden ‘ODTÜ Yolu’ başlıklı manipülatif girişimler hakkında’ başlıklı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ arazisi içerisinde herhangi bir çalışması yoktur. ABB Meclisi’ne pandemi döneminden itibaren yaklaşık 2.5 yıldır sadece basın mensupları alınmakta, Meclis toplantıları canlı yayınla halkımıza iletilmektedir. Meclis’e katılım konusunun kısıtlanması ODTÜ Yolu ile ilgili değildir. Nitekim konu ile ilgili haftalardır belediye merkez binamız önünde stant açılmasına ve protesto girişimlerine asla müdahale edilmemiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm rant projelerine karşı büyük bir mücadele vermektedir. Bu süreçte ideolojik ve manipülatif sebeplerle sosyal medyada paylaşım yapan, hâlihazırda bir çalışma yapılmadığı halde “yapılıyormuş gibi” açıklamalarda bulunan, olay çıkmasından medet uman ve bundan beslenen kesimlerin açıklamalarına itibar edilmemesini rica ediyoruz.”

Haberin Devamı

ANKET PLANLANIYOR

Dün ikinci bir açıklama yapan ABB, “Ne olursa olsun ABB bir gerginliğin değil, iletişimin tarafı olmak için çabasını sürdürecektir. Alternatifler ve yargı kararlarının netleşmesinin ardından Ankara genelinde ‘sonuçlarına asla müdahale edilmeksizin’ bir anket yapılması planlanmaktadır” bilgisini paylaştı.

BAKMADAN GEÇME!