ABB Meclisi mayısta çevrim içi toplanabilir

Güncelleme Tarihi:

ABB Meclisi mayısta çevrim içi toplanabilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2020 01:58

Belediye Kanunu’na eklenen, belediye meclislerinin uzaktan teknolojik altyapı ile toplanmasına ilişkin maddeyi değerlendiren ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, “Düzenlemenin kabul edilmesinin ardından ABB Meclisi de mayıs ayında toplanabilir” dedi.

Haberin Devamı

Torba Kanun Tasarısı’na belediye meclislerinin doğal afet ve salgın hastalık gibi durumlarda uzaktan teknolojik alt yapı ile toplanabilmesine ilişkin Belediye Kanunu’na ek madde eklendiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, “Teklifin bir an evvel yasalaşmasını temenni ediyoruz” dedi. Düzenlemenin hemen kabul edilmesinin ardından ABB Meclisi’nin de mayıs ayında toplanabileceğini belirten Ünal şunları söyledi:

ABB Meclisi mayısta çevrim içi toplanabilir


BELEDİYE ÇALIŞIRKEN MECLİS DE ÇALIŞMALI

“Koronavirüs salgını nedeniyle belediyeler olağanüstü bir çaba içerisinde çalışıyorlar. Bu süreçte belediyeler çalışırken belediye meclislerinin de çalışması lazım. Alınması gereken kararlar, konuşulması gereken konular var. Yapılan çalışmalar ele alınmalı, istişare edilerek görüş alışverişinde bulunulmalı. Yeni ek madde düzenlemesi ile olağanüstü dönemlerde altyapısı uygun olan belediyelerde belediye meclisinin online video konferans yöntemiyle toplanabilmesi sağlanacak. Yetiştirilebilirse mayıs ayında meclis online toplanabilir. Bu konuyu diğer parti gruplarıyla da görüştüm, durumu ilettim. Teklifin bir an evvel yasalaşmasını temenni ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!