ABB Başkanı Yavaş: İsteriz ki dönemimizde metroyu açalım

Güncelleme Tarihi:

ABB Başkanı Yavaş: İsteriz ki dönemimizde  metroyu açalım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2020 00:39

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem(HRS) hattı projesinin ‘Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İhalesi’ni kazanan firma ile sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, “İsteriz ki dönemimizde metroyu açalım” dedi. AŞTİ ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına bağlanacak Dikimevi-Natoyolu hattının proje aşamasının tamamlanmasının ardından yapım ihalesine çıkılacak.

ABB Başkanı Yavaş: İsteriz ki dönemimizde  metroyu açalım


MADDE BAĞIMLILARI İÇİN ‘ÖZGÜR KÖY PROJESİ’

* ABB, alkol ve madde bağımlılığına karşı Lokman Hekim Üniversitesi ile birlikte mücadele edecek. Başkan Mansur Yavaş ve Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Gümüşel arasında imzalanan protokolle iki kurum uyuşturucu madde bağımlılarının sosyal hayata kazandırılması için ‘Özgür Köy Projesi’ni hayata geçirecek. Geçmiş dönemde yapılan ancak kullanılmayan Temelli Rehabilitasyon Merkezi de aktif hale getirilecek. Kurulacak atölyelerde uyuşturucu madde bağımlıları hobi ve mesleki faaliyetlere yönlendirilecek.

ABB Başkanı Yavaş: İsteriz ki dönemimizde  metroyu açalım


KÖYE EV YAPACAKLAR İÇİN ‘BAŞAK PROJESİ’ HAZIR

* ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim vaatleri arasında bulunan ‘Başak Projesi-Başkent Ankara Köy Evleri Projesi’ kapsamında 11 tip ev belirlendi. ABB, nüfusu 5 binin altında olan 903 mahallede ev yaptırmak isteyen vatandaşlardan zemin etüdü, mimari, statik, elektrik ve mekanik projeleri için ücret almayacak. Proje, köyden kente göçü tersine çevirmeyi ve kırsal kalkınmaya katkı sağlamayı hedefliyor. ‘Başak Projesi’ kapsamında 11 tip projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar, parsellerine ait aplikasyon krokileri ile önce ilçe belediyelerine başvuracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!