ABB 7 projeyle 47 bin 970 konut yapacak

Güncelleme Tarihi:

ABB 7 projeyle 47 bin 970 konut yapacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2023 09:47

ABB’nin 7 projede yapacağı 47 bin 970 konutun temel atma ve tanıtım töreninde konuşan Başkan Mansur Yavaş, “Konutlarımızın tamamlanmasıyla birlikle bir yandan dar ve orta gelirli hemşehrilerimizi ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşayacak bir yandan da soluksuz artan emlak piyasasını vatandaşımız lehine dengelemiş olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ‘7 Proje-47 Bin 970 Konut Temel Atma ve Tanıtım Töreni’, dün ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla Ballıkuyumcu’da yapıldı. Kentin farklı lokasyonlarında ABB şirketi PORTAŞ tarafından yapılacak 7 ayrı konut projesi törende tanıtıldı. Deprem felaketinin ardından Ankara’ya yönelen göçe dikkat çeken ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’mızın nüfusunun 500 binden fazla arttığı söyleniyor. İşte bu projelerimizi, hem depreme dayanıklı olması hem de Ankara’nın konut ihtiyacının karşılanması için çok önemsiyoruz” dedi. Başkan Yavaş özetle şunları söyledi:

EMLAK PİYASASINI DENGELEMİŞ OLACAĞIZ

Haberin Devamı

“Kentimize ve kentlimize ilk etapta çevreci, dayanıklı ve yeni 47 bin 980 adet konutu kazandıracağız. Bu konutlarımızın tamamlanmasıyla birlikle bir yandan dar ve orta gelirli hemşehrilerimizi ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşayacak bir yandan da soluksuz artan emlak piyasasını vatandaşımız lehine dengelemiş olacağız. Yüksek gelir grubuna hitap eden konutlarımızın satışıyla elde ettiğimiz gelirleri de, yine dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için üreteceğimiz konutlar için harcayacağız. Yüzde 15’i peşin 120 ay vade başta olmak üzere sabit ödemeli sağlayacağımız kredi seçenekleriyle dar ve orta gelirli hemşehrilerimizin ev sahibi olmalarında büyük kolaylık sağlayacağız. Konutlarımız çevreci özelliklere de sahip.

HIDIRLIKTEPE’DE TEMELİ MAYISTA ATACAĞIZ

Ballıkuyumcu Golf Life kentsel tasarım alanında, daha önce yapımına başladığımız 300 konutun ardından hemen 973 konut daha üreteceğiz. 2+1, 3+1, 4+1 şeklinde üreteceğimiz konutların temelini atıyoruz. Mülkiyeti PORTAŞ’a ait bu arsalar, eski dönemde bir inşaat firmasına tüm altyapıları ve yolları, hatta doğalgazı getirilerek teslim edilmiştir. Yıllarca yapılması gereken konutlar bir türlü yapılmamıştır. Bizim dönemimizle birlikte PORTAŞ tarafından bu firmanın sözleşme teminatları irat kaydedilerek sözleşme feshedilmiştir. Şimdi bu arsalar üzerinde PORTAŞ aracılığıyla tamamını projelendirerek temel atıyoruz. Susuz bölgesindeki konut projemizin de temelini atıyoruz. 79 konuttan oluşacak projemiz 155 metrekarelik 4+1 dairelerden oluşacak. Hıdırlıktepe 1. Etap Projemiz 564 konuttan oluşacak. Bu projemizin temelini mayıs ayında atacağız. 2. Etap’ta ise bin 859 konutun üretimine başlayacağız. Hıdırlıktepe projemiz tamamlandığında toplam 2 bin 423 daireyi kentimize kazandırmış olacağız.

Haberin Devamı

HALLAÇLI’DA BİR YILDIR ONAY BEKLİYORUZ

Mamak’ta kentsel dönüşüm projelerimiz sürüyor. 850 konutluk 3. Etap çalışmalarımıza haziran ayında başlamayı hedefliyoruz. 1. etapta 782, 2. etapta 850 konutun yapımına ise devam ediyoruz. Ballıkuyumcu-2 Projemizde 5 bin 154 konut üreteceğiz. Projemizde yine 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler olacak. Bu projemizin de temelini önümüzdeki haziran ayında atmış olacağız. Mamak Kusunlar projemizde ise dar ve orta gelirli ailelerimize 45, 65 ve 95 metrekare olmak üzere toplam bin 350 adet konut yapacağız. Bu projemizin de haziran ayında temelini atmayı hedefliyoruz. Gölbaşı Hallaçlı projemizde muhtelif büyüklüklerde toplam 39 bin adet konut üretmeyi hedefliyoruz. 5 etaptan oluşan projemize Kentsel Dönüşüm Sınır Onayı almak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 5 ayrı yazı yazdık. Bu onaylar için bir yıldır bekliyoruz. Hem bizleri kentsel dönüşüm yapmamakla suçluyorlar hem de 1 yıldır bu onayı kendileri bekletiyorlar. Bunun da takdirini kamuoyuna bırakıyoruz. Sınırlar onaylanır onaylanmaz imar planlarını Belediye Meclisi’mize gönderecek ve hiç gecikmeksizin konutlarımıza başlayacağız.”

Haberin Devamı

MESLEK ODALARINDAN 4 YILDA 12 DAVA

Meslek odaları tarafından projelerine son 4 yılda 12 dava açıldığını da belirten Başkan Yavaş, “Tamamı hak sahiplerine konut üretmek için yapılan ve kamu yararı gözetilen proje alanlarında bile sürekli dava açılarak süreç uzatılıyor, binlerce insan nedensizce mağdur ediliyor. Herhangi bir konut artışı, rant ve ilave nüfus artışı olmamasına rağmen, birçok projemize meslek odaları tarafından son 4 yılda 12 adet dava açıldı ve kentsel dönüşümlerin hızla yapılmasının önüne geçildi. Yine de vazgeçmeyeceğiz. ABB hak sahiplerine 15 yılda yaklaşık 3 milyar lira kira ödemesi gerçekleştirdi. Bu para Ankara halkının parası. Kirayı ödediğimiz vatandaşlarımız yıllarca ev sahibi olmayı beklerken belediyemiz de ek masraflara girdi. Biz ne pahasına olursa olsun, belediyemizin kira ücreti yükünü azaltmak ve ondan da önemlisi yıllarca yeni ev hayali ile ata mahallelerinden uzak kalan vatandaşlarımızın bu hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadık ve bu projelerimizi hayata geçirmeye başladık” dedi. Mansur Yavaş, Dikmen Kentsel Dönüşüm Projesi için de “Toplam 3 bin 100 konutluk projede, ilk etapta bin 253 hak sahibinin konutu için mayıs ayında temel atmayı hedefliyoruz. Böylece Dikmen’de de yıllarca yaşanan mağduriyeti gidermiş olacağız” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

ABB 7 projeyle 47 bin 970 konut yapacak

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Mansur Yavaş ve beraberindekiler yeni konutların temelini butona basarak attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!