AB Uyum Komisyonu Başkanı: Hollanda halkıyla dostluğumuzun baki olduğunu vurgularız

Güncelleme Tarihi:

AB Uyum Komisyonu Başkanı: Hollanda halkıyla dostluğumuzun baki olduğunu vurgularız
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 15:27

AB Uyum Komisyonu Başkanı: Hollanda halkıyla dostluğumuzun baki olduğunu vurgularız

Haberin Devamı

 Nursima KESKİN / ANKARA, (DHA) - TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krizi kınadıklarını belirterek, "Bununla birlikte Hollanda halkıyla dostluğumuzun baki olduğunu da vurgularız" dedi.

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar, Komisyon Başkanvekili Recai Berber ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik krizi gündeme getirdi. Gülpınar, "Bizler AB Uyum Komisyonu Başkanlık Divanı ve Karma Parlamento Komisyonu üyeleri olarak komisyonumuzun CHP ve MHP'li üyelerinin de desteğiyle, Hollanda makamlarının dost ve müttefik ülkenin bakanlarına, diplomatik ve konsüler temsilcilerine, Türk toplumuna yaptığı çirkin ve kabul edilemez muameleyi en sert şekilde kınar, bununla birlikte Hollanda halkıyla dostluğumuzun baki olduğunu da vurgularız" diye konuştu.

AB Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar, Hollanda ile yaşanan krizin ardından mülteci anlaşmasının askıya alınabileceği değerlendirmelerine ilişkin bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Mülteci Anlaşması karşılıklı mutabakata varmamız sonucu uygulamaya konulan bir süreçti. Vize serbestisi konusunda AB ile yapılan anlaşma neticesinde bizim de mülteciler konusunda daha sıkı tedbirler almamız öngörülüyordu. AB'nin maalesef sözleşmeye çok da fazla sadık kalmadığını ilerleyen dönemlerde gördük. Bunun çifte standartlı uygulama olduğunu müşahede ettik. Bizimle aynı şekilde vize serbestisine başlayan çeşitli ülkeler, özellikle en son Gürcistan bu serbestiyi elde etti. Diğer taraftan Kosova da bizimle aynı durumda. Kosova'ya başka kriterlerin dayatıldığını yakın zamanda müşahede ettik. Aynı uygulamayı Türkiye'ye de yapmaya çalıştılar. Biz onlara defaatle bazı şeylerin mümkün olmadığını ve imzalanan anlaşmaya aykırı olduğunu ifade ettik. Bugün maalesef anlaşmaya uymayan bir taraf söz konusu. Anlaşmaya uymayan bir taraf olunca diğer taraf da anlaşmayı çek etmek durumunda. Önümüzdeki günlerde sanırım yürütme daha sağlıklı karar verecektir. Hep birlikte izleyip göreceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!