Güncelleme Tarihi:
ASO 1'nci Organize Sanayi Bölgesi’nin AB hibe programı kapsamında ASO Teknik Koleji ve Hacettepe ASO 1'nci OSB Meslek Yüksekokulu ortaklığında düzenlediği “İşsiz Gençlere İş Fırsatı” projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin iki büyük sorununun cari açık ve işsizlik olduğunu belirtti. Özdebir, “Gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, o kadar daha yüksek teknoloji yoğun işler yapabiliriz. Dünya rekabetinde daha fazla ihracat yapıp cari açığımızı kapatabiliriz. Her 4 gencimizden biri işsiz ve iş arıyor. Onlar yarıştıkları akranlarından bir adım öne geçsin diye bir kurs düzenledik. 320 saat teorik ve pratik eğitim verildi. Lise ve üniversite mezunu işsiz gençlerin iş hayatına geçişlerini sağladık. İstihdam seferberliği ile ilgili toplantılar yaptık. Burada ortak bir şikayet vardı. İşverenler ‘biz çalıştıracak insan bulamıyoruz’ diyor. Bu anlamda da yenilikçi ve kapsayıcı düzenlemelere ihtiyaç var. Gençlerin bir kariyer hedefi olmalı ve planlamada onlara destek olunmalı”
EN BÜYÜK İSTİHDAM RAKAMI
AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı ve Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot ise gençlerin gelişimlerini iyi şekilde sağlamaya yönelik koşulları yaratmaya çalıştıklarını ve onlara iş gücü piyasasında aktif olabilmeleri için fırsat sunmaya çalıştıklarını belirtti. AB Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay Doğan da konuşmasında AB fonları hakkında bilgi vererek, program otoritesi olan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın projenin yürütülmesindeki önemini paylaştı. “İşsiz Gençlere İş Fırsatları” projesinin uygulanan projeler arasında en çok personel istihdamı olan proje olduğunu belirten Doğan, projede emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
218 ÖĞRENCİDEN 100’Ü İŞ BULDU 25’İ İŞ AÇTI
ASO 1. OSB’de mart 2016-şubat 2017 arasında yürütülen projede toplam 218 üniversite ve lise mezunu kursiyere CNC makine, kaynak, endüstriyel tasarım, iş makineleri bakım onarımı, elektrik pano montajı ve mekatronik mesleklerinde günde 8 saat olmak üzere 320 ders saati teorik, pratik ve iş güvenliği konularında eğitim verildi. Kursların bitiminde genç kursiyerler ASO METES İktisadi İşletmesi&nde mesleki yeterlilik sınavlarına alındı. Sınavlarda başarılı olan kursiyerlere Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) onaylı sertifika verildi. Eğitimlerini tamamlayan ve çalışmak isteyen 100'e yakın kursiyer, ASO 1. OSB'deki sanayi kuruluşları ve Ankara'da faaliyet gösteren işletmelerde istihdam edildi. Ayrıca 25 kursiyere kendi işletmelerini kurmaları için destek sağlandı.