A.Gücü’nde yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’nde yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2020 17:12

Sarı-lacivertli yönetim, takımın başına deneyimli isimlerden Mustafa Reşit Akçay’ı getirdi. Akçay, son olarak Osmanlıspor’u çalıştırıyordu.

Haberin Devamı

Süper Ligde küme düşme hattının içinde yer alan Ankaragücü’nde, Mustafa Kaplan ile yolların ayrılmasının ardından, Teknik Direktörlük grevine Mustafa Reşit Akçay getirildi ve sarı-lacivertli ekipte yeni bir dönem başladı. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, “Beştepe Tesisleri’mizde gerçekleşen imza töreni ile takımımızın teknik direktörlük görevine Mustafa Reşit Akçay getirildi. Kendilerine başarılar diler, camiamıza hayırlı olmasını dileriz.” denildi.

İSTİKRARI BİR TÜRLÜ YAKALAYAMADI

Ankaragücü teknik adam konusunda bu sezon istikrarsız bir tablo çiziyor. Sezon başı hazırlıklarını Aykan Atik ve ekibi yaptırırken, ligdeki ilk üç maçta, Atik ve ekibi tribünde yer alırken, saha içine sportif direktör Adnan Erkan girdi. O dönem kulüp başkanlığı görevini yürüten Mehmet Yiğiner ve ekibi Aykan Atik ile Teknik Direktörlük sözleşmesi imzalamadığı için, bir süre sonra takımın başına bu görev için Metin Diyadin getirildi. Adnan Erkan, sportif direktörlük görevini sürdürdü.
Diyadin ile de istediği çıkışı yakalamayan Ankaragücü, 11. haftadaki Medipol Başakşehir yenilgisinin ardından, Diyadin ile de yollarını ayırdı. Takımın başına, önceki sezonun ikinci yarısında görev alan ancak yeni sezonun başında Gençlerbirliği’ne geçen Mustafa Kaplan getirildi. Adnan Erkan, bu süreçte de Sportif Direktörlük görevini yürütmeye devam etti. 6. haftadaki Gençlerbirliği galibiyetinin ardından, Diyadin ve Kaplan’ın görevde olduğu 12 haftada, 3 puanı bir arada göremeyen sarı-lacivertlilerde, 18. hafta sonunda yeni bir ayrılık gerçekleşti ve Kaplan ile yollar ayrıldı. Takımı, 19. haftadaki Kayserispor maçına yine Aykan Atik hazırladı, sahaya bir kez daha Sportif Direktör Adnan Erkan çıktı. Kritik mücadele 1-1 tamamlanırken, Ankaragücü yönetimi bir kez daha hamle yapıp, Teknik Direktörlük koltuğuna bu kez Mustafa Reşit Akçay’ı oturttu.

BİR YILDAN FAZLADIR GÖREV YAPMIYOR

Kariyerinde, Trabzonspor, Akhisar Belediyespor, Konyaspor ve Osmanlıspor gibi Süper Lig takımlarını çalıştıran Mustafa Reşit Akçay, alt liglerde; 1461 Trabzonspor, Ofspor, Arsinspor, Pazarspor, Beylerbeyi, Gümüşhanespor, Tavşanlı Linyitspor ve Elazığspor’da görev yaptı. Konyaspor ile Süper Kupa zaferi yaşayan Akçay, Osmanlıspor’da iken takımını UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turuna taşımayı başardı. Son olarak Osmanlıspor’u çalıştıran Akçay, 7 Kasım 2018 tarihinden bu yana, görev yapmıyordu.

Haberin Devamı

YASAK KALKMASA DA HAZIRIM

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde transfer tahtasının açılıp açılmayacağı konusu gündemin bir numaralı maddesi olurken, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay’ın kendisiyle yapılan görüşmelerde, “Transfer yasağı kalksa da kalkmasa da ben görev yapmaya hazırım” dediği öğrenildi. Kulüp Başkanı Fatih Mert, görüştükleri bazı teknik adamların, Beştepe’ye gelmek için transfer yasağının kaldırılması şartını ileri sürdüğünü ancak Akçay’ın net bir tavır ortaya koyup, bunu sorun etmediğini belirtti.
Transfer yasağını kaldırma konusunda çok büyük yol aldıklarını ancak bazı oyuncuları ikna konusunda tıkanıklık yaşadıklarını aktaran Mert, şöyle konuştu. “Bu sorunu ortadan kaldırma konusunda yüzde 70’lere ulaştık. Mücadelemiz devam ediyor. Bifouma ve bazı yabancı oyuncuların sözleşmelerinde yazan rakamlar çok yüksek. Onlarla pazarlıklarımız sürüyor. Nduka Ozokwo’dan yeniden faydalanma ve takıma kazandırma yolunda önemli bir adım atıp, Ankara’ya getirdik. Başakşehir, Alanyaspor gibi takımlara, kadrolarında düşünmedikleri oyuncularla ilgili bilgi alış verişinde bulunduk. Başakşehir kulübü; Gökhan İnler, Kerim Frei gibi oyuncuların adını verdi. Biz, Robinho’yu sorduk. Oyuncu ile ilgili bir tasarruflarının olmadığını söylediler.” Ankaragücü’nde uzun yıllar forma giyen Ergün Yücel’in, yönetimden gelen destek talebi sonrası transfer çalışmalarında gönüllü olarak görev yaptığı öğrenildi. Ankaragücü’nün ve milli takımın eski kalecilerinden, sarı-lacivertli ekibin altyapı koordinatörlüğü görevini de yürüten unutulmaz isimlerinden Arif Peçenek, ölümünün 7. yılında anıldı.

A.Gücü’nde yeni dönem


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!