A.GÜCÜ’NDE İLK İMZA

Güncelleme Tarihi:

A.GÜCÜ’NDE İLK İMZA
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 00:00

Transfer yasağını kaldırmak için çaba harcayan Başkent ekibinin yönetimi, Emre Taşdemir’i profesyonelliğe geçirdi.

Haberin Devamı

SARI LACİVERTLİLER, 1995 DOĞUMLU GENÇ OYUNCU İLE İKİ BUÇUK YILLIK MUKAVELE YAPTI.

Başkan Mehmet Yiğiner, Çamlıdere Şekerspor kulübüne 115 bin TL yetiştirme bedeli ödediklerini belirtip, “Ankaraspor yönetimi, hiç ücret almadan muvafakatname verip büyük bir kolaylık gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ankaragücü yönetimi, transfer yasağını kaldırabilmek için yoğun mesai harcarken, amatör olarak yaş gruplarında oynayan, ancak geçmiş yönetimlerin ekonomik zorluklar nedeniyle bir türlü profesyonel kadroya alamadığı Emre Taşdemir sorununu çözüme kavuşturdu. 1995 doğumlu genç oyuncu dün kendisini 2 buçuk yıllığına Ankaragücü’ne bağlayan profesyonel sözleşmeye imza attı.
Başkan Mehmet Yiğiner, bir taraftan transfer yasağını kaldırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını, bir yandan da oyuncuları kadroda tutmak için çaba harcadıklarını belirtip, şunları söyledi:
“Yasağı kaldırmak için çok uğraştık. Yüzde 15’i peşin verelim sonrası için yeniden konuşuruz dedik. Ancak bazı isimler, bu oranı yüzde 20-25’e çıkarmak için ısrarcı oldu. Bazı oyunculara yüzde 15 verip, bazılarına yüzde 25 verirsek, bu sorunu çözemeyiz. Transfer dönemi için de süre oldukça kısaldı. Takımların çoğu kadrolarını kurdu. Herkes transfer yasağına odaklanmış durumda ama FIFA’daki borçlar yaklaşık 10 milyon TL. Onları ödemeyip, eksi puan cezası almak gibi bir durum da söz konusu. Biz buraya geldiğimizde kulübün bir lirası yoktu. İyi niyetli bir yaklaşım gösterdik ama bazı oyuncular ile avukatlardan aynı karşılığı göremedik.”

Haberin Devamı

ANKARASPOR’A GÖSTERDİĞİ KOLAYLIK İÇİN TEŞEKKÜR

Emre’nin yetenekli bir oyuncu olduğunu ve bir çok kulübün kendisini istediğini belirten Yiğiner, şöyle devam etti:
“Emre için Çamlıdere Şekerspor’a 115 bin TL yetiştirme bedeli ödedik. Ankaraspor cephesi, bir kuruş istemeden muvafakatname verdi ve çok büyük bir kolaylık sağladı. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Emre’yi daha önce Trabzonspor, Bursaspor ve Fenerbahçe istemişti. Biz göreve geldikten sonra Galatasaray kulübü bizimle temasa geçti. Oyuncumuzu profesyonel yapıp, kadroda tutmayı başardık. Böyle bir dönemde önemli bir işe imza attık.”

Haberin Devamı

BURSASPOR VE TRABZONSPOR’A GİTMEKTEN VAZGEÇMİŞTİ

Atilla Süslü’nün Başkanlığı döneminde Ankaragücü ile Trabzonspor arasında yapılan görüşmede, Emre’nin bordo-mavili ekibe gitmesi gündeme gelmişti. Trabzonspor’un, Ankaragücü’ne 200 bin TL vereceği, oyuncunun yetiştirme bedelini Trabzonspor’un karşılayacağı, Emre’nin sezon bitimine kadar Ankaragücü formasını giyeceği belirtilmişti.
Emre, bu görüşmenin ardından kendisini Trabzonspor 1461’e göndermeyi düşündüklerini öğrendiği için Karadeniz temsilcisine gitmekten vazgeçtiğini belirtirken, daha sonra gündeme gelen Bursaspor’u da Galatasaray devrede olduğu için tercih etmediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!