A.Gücü filmi başa sardı

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü filmi başa sardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2020 09:09

Küme düşme hattında bulunan ve önündeki iki kritik maça odaklanan sarı-lacivertlilerde yönetim, takımı sezona hazırlayan ve ilk üç maça çıkaran Aykan Atik ile ekibini, yeniden görevlendirdi.

Haberin Devamı

Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü’nde, Teknik Direktör Mustafa Kaplan ile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, taraflar arasında yapılan görüşmeler neticesinde karşılıklı anlaşmaya varılarak Kaplan’ın sözleşmesinin feshedildiği bildirildi.
Açıklamada, kulübe verdiği emekler nedeniyle Teknik Direktör Mustafa Kaplan ve ekibine teşekkür edilerek, sportif hayatında başarı dilendi. Geride kalan sezonun devre arasında Ankaragücü’nün başına geçen Mustafa Kaplan, transfer tahtasının açılmasının ardından kadroya katılmasını istediği oyuncuların getirilmesinin ardından, sarı-lacivertli takımın kümede kalmasına katkı sağlamıştı.
Kaplan, bu sezon ilk 9 haftada diğer başkent temsilcisi Gençlerbirliği’ni çalıştırmıştı.

KAYSERİ MAÇINDA YENİ EKİP OLACAK

Ankaragücü’nde, Mustafa Kaplan ile yolların ayrılması sonrasında yönetim, Kayserispor maçına takımı Aykan Atik’in çıkaracağını açıkladı. Kulüpten bu konuda yapılan açıklamada; takımımızı, Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun 19. haftasında karşılaşacağımız Kayserispor müsabakasına, kulübümüz bünyesinde çalışmakta olan Aykan Atik, Alper Acar, Yunus Kara ve Taner Kayakıran hazırlayacaktır, ifadeleri kullanıldı.
Ankaragücü’nü yeni sezona Aykan Atik ve ekibi hazırlamış, sarı-lacivertliler 3 maçta 5 puan toplamıştı. Ankaragücü, sezonun ilk 3 maçında; Konyaspor ve Kayserispor ile berabere kalmış ve Kasımpaşa’yı deplasmanda yenmişti. Aykan Atik’ten sonra göreve gelen Teknik Direktör Metin Diyadin, takımın başında 8 maça çıkarken, Mustafa Kaplan da 7 hafta görev yaptı.

TAHTA AÇILIRSA ROTA DEĞİŞECEK

Ankaragücü’nden transfer yasağı getirilmesine neden olan dosyalardan biri olan kaleci Johannes Hopf’un alacaklarının ödendiği ve FIFA’dan gelecek kararın beklendiği öğrenildi.
Mehmet Yiğiner yönetimi döneminde transfer edilen ancak belirlenen sürede ödeme yapılmadığı için FIFA’da dava açan İsveçli kalecinin dosyasında sona gelindiği, yasağın kalkması için 4-5 dosyanın çözüme kavuşturulması gerektiğinin altı çizildi. Ankaragücü, yönetimi, transfer tahtasının açılması durumunda, takımın başına Ünal Karaman ve Sergen Yalçın gibi deneyimli teknik adamları getirmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

PANSUMANLA TEDAVİ OLMAZ

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankaragücü Başkanı Fatih Mert’i ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.
Futbol takımlarının kendi evlatlarını yetiştirmeyi unuttuğunu belirten Yaşar, şunları söyledi:
“Kendi çocuklarımıza şans tanımalıyız. Çoğu takımda neredeyse İstiklal Marşı okuyan futbolcu yok. Bunların hepsi yanlış yönetimlerden doğan hatalar. A.Gücü bugün sıkıntı içerisinde. Yara gün geçtikçe büyüyor. Pansumanla tedavi etme yöntemini geçtik. Ameliyat edilmesi lazım. İşiniz zor. Zamanında başka kulüplere verilen desteğin yüzde 20’si A.Gücü’ne verilseydi şu anda bu sıkıntılar yaşanmazdı.”.

TARAFTARLARIN ADI VERİLECEK

A.Gücü için söz verdiği altyapı tesisinde hafriyat çalışmalarının yapıldığını belirten Yaşar, “En kısa zamanda tesisi tamamlayacak ve merhum taraftarlar Mert Turgut Çakır ile Eren Açıkgöz’ün ismini vereceğiz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ANKARAGÜCÜ’NE SAHİP ÇIKILMALI

Ankaralı işadamlarının, siyasetçilerin A.Gücü’ne sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Yaşar, şöyle konuştu:
Ankara’nın kaymağını yiyenler Ankara’nın takımına değil de başka takımlara destek oluyor. Takımların yönetime girmek için büyük paralar ödüyor. Sen o parayı Ankara’da kazandın, A.Gücü ya da Gençlerbirliği yönetimine katılsana. Benim doğduğum yer Afyon olabilir. Ama ben Ankaralıyım. Çocuklarım burada doğdu, parayı burada kazandım. Ben Ankara’ya ve Yenimahalle’ye hizmet etmekle mükellefim. Milletvekilleri de öyle. Seçildiği bölgeye hizmet etmekle görevli. Hangi partiden olursan ol, seçildiğin kente, takımına, tabiatına, çevresine, sanayisine, eğitimine ve ticaretine sahip çıkacaksın. Ankara Cumhuriyetin başkentidir. Bütün dünyada başkentler simgedir, herkes kentinin simgesiyle övünür. A.Gücü de Ankara’nın simgelerindendir. Olaya bu açıdan bakmak zorundayız.”

DENİZ BİTMİŞ KARA GÖRÜNÜYOR

A.Gücü’nün durumu hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Fatih Mert ise “Burada çok sıkıntılı süreçler yaşıyoruz. İşin açıkçası; devraldığımız tablo, ekonomisi kötü bir tablo. Bunu enkaz edebiyatı yapmak ya da geçmişi kötülemek için söylemiyorum. Yanlışlar bir günde olmuyor devam ederek bugüne kadar geliyor. A.Gücü’nde de borçları olan diğer kulüplerde de durum böyle. Deniz bitmiş, kara her taraftan görünüyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!