9’uncu şehit kütüphanesi

Güncelleme Tarihi:

9’uncu şehit kütüphanesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2023 15:37

Şehitlerin adını kütüphanelerde yaşatmak için 2016’da başlatılan ‘Şehit Kütüphaneleri’ projesi kapsamında Ankara’da açılan kütüphane sayısı 9’a, Türkiye genelinde ise 267’ye ulaştı.

Haberin Devamı

Bir grup gönüllüden oluşan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu, başkentteki 9’uncu kütüphaneyi Şehit Piyade Uzman Çavuş Murat Yıldırım adına Gölbaşı’ndaki Özel Özgün Bilgin Anadolu Lisesi’nde açtı. Şehit Kütüphaneleri Topluluğu Koordinatörü Sercan Kürklü, “Kahramanlar yetişir bu topraklarda, destanlarımız anlatılır Ata’larımızdan yadigâr. Devletimizin bekâsı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için nice yiğitlerimiz destanlaşır vatan, millet, bayrak aşkına... Destan yazan nice şehitlerimiz gibi Murat Yıldırım’ın adı da açılan bu kütüphanede yaşayacak” dedi. ‘Şehitlerin adını kütüphanelerde yaşatma’ fikriyle sosyal medya aracılığıyla büyüyen topluluk, yaklaşık 7 yıldır çoğu Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar olmak üzere kültür merkezleri, gençlik merkezleri, askeri birlik ve benzeri yerlerde gönüllü bağışçıların destekleri ile kütüphane kurmaya devam ediyor. 

Haberin Devamı

9’uncu şehit kütüphanesi

9’uncu şehit kütüphanesi

9’uncu şehit kütüphanesi

9’uncu şehit kütüphanesi

Piyade Uzman Çavuş Murat Yıldırım, geçen yıl Pençe-Kilit Operasyonu’nda PKK’lı teröristlerce çıkan çatışmada şehit olmuştu.

BAKMADAN GEÇME!