97 yıllık coşku

Güncelleme Tarihi:

97 yıllık coşku
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 15:13

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıldönümü, Başkent’te bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Seymenler Keklikpınarı’nda geleneksel karşılama törenini yaparken, Büyük Atatürk Koşusu’da Dikmen’den başlayıp Gar önünde son bulacak.

Haberin Devamı

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıl dönümü kutlamaları ilk olarak saat 09.00’da Anıtkabir’deki çelenk koyma töreniyle başlayacak. Anıtkabir’deki törenin ardından saat 13.15’te Atatürk’ün Ankara’ya ilk gelişinde karşılandığı Dikmen Keklikpınarı’nda geleneksel karşılama töreni yapılacak. Saat 15.00’te ise Gençlik Parkı TCDD Gar Kapısı önünden Ulus Heykel’e Seymen Kortej yürüyüşü düzenlenecek. Seymenler Ulus Atatürk Heykeli’nin önünde gösteriler yapacak.
Dün Atatürk’ün Ankara’ya gelmeden önce son durduğu yer olan Beynam’da bir kutlama yapan Ankara Kulübü bugün de bir kutlama programı gerçekleştirecek. Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Kongre ve Sanat Merkezi’nde saat 19.00’daki programda Seymenler ve Sinsin gösterisiyle karşılama gerçekleştirilecek. Şef Ali Abacı yönetiminde Ankara Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu’nun konser vereceği programda Seymenler ve Bacıerenler de gösterileriyle sahnede olacak. Gecede ayrıca Çınar Seymenler ve Milli Mücadele’ye önemli katkıları olmuş Ankara ailelerine törenle plaket verilecek.

Haberin Devamı

NEREDEN NEREYE PANELİ

Öte yandan Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik de gerçekleştirildi. Ankara Enstitüsü Vakfı, 24 Aralık’ta “Başkent Ankara: Nereden Nereye” isimli bir panel düzenledi. Anadolu Kulübü’ndeki panele Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Murat Karayalçın başkanlık yaptı. Vakıf Başkanı Metin Özaslan açılış konuşmasında tarihi günün önemine vurgu yaparken Prof.Dr. Mehmet Tuncer, “Ankara’da kaybolan tarihi ve kültürel değerler”, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Cumhuriyetle hesaplaşmanın mekânı olarak Ankara” ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin ise “Ankara’nın değerleri ve UNESCO’nun Dünya Miras Listesi” başlıklı birer konuşma yaptı.

BYEGM ARŞİVİNDEN ANKARA

Çankaya Belediyesi, 22 Aralık’ta “Atatürk’ün Ankara’ya gelişini kutluyoruz” isimli bir program düzenledi. Sokullu Çankaya Evi’nde Ozan Zebuni, Teberik Düzgün, Gülseren Kılıç, Aşur Elma, Kul Turabi ve Niyazi Ece’nin sanatçı olarak katıldığı programda katılımcılar 27 Aralık 1919 gününü konuşarak türküler söyledi. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yıldönümü kapsamında Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü arşivinden derlenen fotoğraflardan oluşan “Ankara 1930-1960” isimli fotoğraf sergisi de bugün TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde saat 11.00’de açılacak.

BAKMADAN GEÇME!