9 günde 3 kaza

Güncelleme Tarihi:

9 günde 3 kaza
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 17:14

Doğukent Bulvarı’ndan Kırkkonaklar’a dönüş yapan EGO otobüsünün karıştığı kazada, 9 kişi yaralandı. Kazada EGO şoförünün ışık ihlali yaptığı öne sürüldü. Kırkkonaklar’daki kaza, Başkent’te EGO otobüslerinin son dokuz günde karıştığı 3’üncü kaza oldu.

Haberin Devamı

EGO’ya ait 304 numaralı Kırkkonaklar-Ulus seferini yapan 06 BV 3733 plakalı belediye otobüsünün Şemsettin Günaltay Caddesi ile Doğukent Bulvarı’nın kesişiminde karıştığı kaza yürekleri ağza getirdi. 4 araca çarpan otobüs önce kaldırıma çıktı, ardından da bir dükkana çarparak durabildi. Kazada biri çocuk 9 kişi yaralanırken, yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazaya karışan araçların sahipleri ve görgü tanıkları EGO otobüsünün kırmızı ışıkta geçtiğini iddia ederken, şoförün tutanaklardaki ifadesi ışık ihlali yapmadığı yönünde oldu.

9 günde 3 kaza

OTOBÜS KIRMIZIDA GEÇTİ İDDİASI

Kaza nedeniyle büyük şok yaşayan yaralılar ışık ihlali yaptığını iddia ettiği otobüsün şoförüne tepki gösterirken, aracında hafif hasar oluşan bir taksi şöförü, “Otobüsün kırmızı ışıkta geçtiğini düşünüyoruz. Bu sebeple duramayarak kazaya sebebiyet verdi” dedi.

Haberin Devamı

ÇARPAN ARAÇ SAVURDU

Otobüs şoförünün tutanaklara geçen ifadesinde ise ışık ihlali yapılmadığı savunuldu. EGO şoförü olayda suçunun olmadığını belirtirken, bir aracın çarpması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybettiğini öne sürdü.

KORKUTAN KAZALAR

Son 9 günde EGO otobüslerinin karıştığı kaza sayısı ise korkutucu boyutlara ulaştı. Doğukent Bulvarı’ında yaşanan son kazadan önce iki kaza daha meydana gelmişti. 1 Ekim’de yaşanan kazada henüz kontrolden çıkan 417 No’lu EGO otobüsü, Fatih Köprüsü’nün girişinde bulunan otobüs durağın çarpmıştı.
Bu kazadan 3 gün sonra Gölbaşı Selametli Kavşağı’nda yine bir EGO otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken 25 kişi yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!