9 bin 856 asansör riskli

Güncelleme Tarihi:

9 bin 856 asansör riskli
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 16:51

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başkent’te güvensiz olarak tanımlanan kırmızı etiketli 9 bin 856 asansör olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Işık, Ankara’da asansörlerin yapımı, işletilmesi ve bakımı konularında yaşanan sorunlar ve ihtilaflarla ilgili olarak CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün verdiği yazılı soru önergesini yanıtladı. Bütün asansörlere yönelik olarak, asansör bakım firması ile bina sorumlusu arasında bakım sözleşmesi imzalanması zorunlu olduğunu kaydeden Işık, denetimler esnasında söz konusu sözleşmenin yapılmadığının tespiti durumunda bina sorumlusuna para cezası uygulandığını açıkladı. Işık şu cevapları verdi:

BİNA SORUMLUSU MESULDÜR

Asansör Takip Sistemi verilerine göre Ankara için kırmızı etiketli asansör sayısı; 9 bin 856 adettir. ‘Güvensiz’ olarak tanımlanan bir asansörün güvenli hale getirilmeden çalıştırılmasından doğabilecek can ve mal kaybından bina sorumlusu, periyodik kontrollerin yaptırılması için A tipi muayene kuruluşu, protokol imzalanmaması durumunda ise ilgili Belediye yetkilisi/İl Özel İdaresi yetkilisi mesuldür. ‘Kırmızı etiket’ almış ve can güvenliği açısından tehdit oluşturan tüm asansörler kullanımdan men edilmek üzere, sınırları içerisinde bulunan ilgili idarelere (belediye ya da özel idare) bildirilmektedir. Yerel yönetimler kendilerine bu şekilde bildirilen tüm asansörlerin çalışmasını durdurmakla sorumludur.”

BAKMADAN GEÇME!