Güncelleme Tarihi:
Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, 4 yıl önce 6360 sayılı yasa ile köyden mahalle statüsüne dönüştürülen ve Ankara İl Özel İdaresi’nden Büyükşehir’e devredilen yerleşim yerlerinin su sıkıntısı için harekete geçti. ASKİ ekipleri, buralarda içme suyu ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için detaylı bir şekilde yeni su kaynakları araştırması gerçekleştirdi. Gerekli jeofizik ve jeolojik etütler yapılarak 11 ilçede 44 noktada sondaj yapılmasına karar verildi.
35 KUYUNUN 23’ÜNDE SU ÇIKTI
Sondajı tamamlanan 35 kuyudan 23’ünde su çıkarken 12 tanesinde su çıkmadı. 9 kuyu için sondaj çalışmalarının devam etttiği belirtildi. 23 kuyudan en az 82 bin kişinin ihtiyacına yetecek miktarda, saniyede toplam 190 litre su üretilmeye başlandı. Kuyuların debi süreklilik testleri tamamlanırken, suların kalite analizleri de devam ediyor.
ARITMA İHTİYACI BELİRLENECEK
Çıkan sulardan arıtma ihtiyacı olanlar belirlenecek. Su isale ve dağıtım hatları, enerji temini tesisleri ve doğrudan kullanılamayacak nitelikteki sular için arıtma tesisleri çalışmalarına da başlandı. ASKİ Genel Müdürlüğü ayrıca Ankara İl Özel İdaresi’nden kendisine devredilen bütün kuyulara da dış etkenlerden korunması için kuyu kabini koydu.
11 İLÇEDE 23 MAHALLE
ASKİ’nin sondaj yaptığı ve olumlu sonuçlanan 23 kuyunun bulunduğu ilçeler ve mahalle statüsündeki köyler şöyle:
Ayaş: Başbereket, İlhan ve Oltan.
Bala: Ergin.
Beypazarı: Uruş.
Çamlıdere: Dörtkonak.
Çubuk: Kuyumcu.
Haymana: Culuk, Sarıgöl, Yamak.
Kızılcahamam: Otacı, Yanık.
Nallıhan: Belenören, Merkez-1, Merkez-2, Soğukkuyu.
Polatlı: İnler, Kagalı, Sincik, Yüzükbaşı.
Sincan: Hisarlıkaya.
Şereflikoçhisar: Akarca, Baltalı.