8 milyon TL’yi 17 günde aştı

Güncelleme Tarihi:

8 milyon TL’yi 17 günde aştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2021 00:10

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) 1 Nisan’da yeniden başlattığı ‘6 Milyon Tek Yürek’ kampanyasına hayırsever vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, kampanya hakkında yayımladığı yeni mesajında, “Ramazan ayında her gün 20 bin vatandaşımıza iftar ve sahur yemeği sağlıyoruz. ‘iftarver.com’ sitemizde hala alınacak çok yemek, çalınacak çok kapı sizleri bekliyor” dedi. Kampanyanın ikinci dalgası hayata geçirilirken, Büyükşehir Belediyesi ‘ankaratekyurek.com’ adresi üzerinden hayırsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi üstleniyor. Hayırseverler, ‘İftar Ver’ uygulaması ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere BELPA Mutfağı’nda hazırlanan iftarlık ve sahurluk paketleri satın alarak diledikleri kadar bağışta bulunabiliyor.

ANLIK OLARAK PAYLAŞILIYOR

İnternet adresi üzerinden satış oranları ve tutarı anlık olarak paylaşılırken, 18 Nisan tarihi itibarıyla hayırsever vatandaşlar 108 binden fazla iftar paketi satın aldı. Pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesinin araçlarıyla evlere götürülen iftar ve sahur paketleri için yapılan bağış tutarı ise 2,7 milyon TL’yi geçti. Öte yandan, ‘Su Ver’, ‘Biler Ver’, ‘El Ver’, ‘Afiyet Ver’ gibi seçeneklerin de olduğu kampanyaya destek 17 günde 8 milyon TL’yi aştı.

Haberin Devamı

İFTAR VE SAHUR PAKETİ 25 TL

İftar ve sahur paketleri; evde yemek yapacak kimsesi olmayan ya da dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlara, kronik hastalara, engellilere, dar gelirli ailelere ve müzisyenlere ulaştırılıyor. Dileyen kişiler, ‘www.iftarver.com’ ya da ‘ankaratekyurek.com’ adresi üzerinden 25 TL’ye dilediği kadar iftar ve sahur paketi alabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!