750 dönümlük park Ankara’ya nefes olacak

Güncelleme Tarihi:

750 dönümlük park Ankara’ya nefes olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2021 00:22

Çankaya Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çankaya Evi, Fikret Otyam Sanat Merkezi, 23 Nisan Çocuk Evi, Karapınar Spor Parkı ve Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğini yaptığı ve Eczacılar Parkı’nın temelinin de atıldığı Ahlatlıbel Atatürk Parkı’ndaki törene, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Bu yıl temelini atacakları Bademlidere Şehir Parkı ile ikinci Atatürk Orman Çiftliği’ni Başkent’e kazandıracaklarını söyleyen Başkan Taşdelen, “Dünyanın en büyük kent parklarından birini başkentimize ve Çankaya’mıza kazandıracağız. Atatürk Orman Çiftliği’ne benzer bir şekilde inşa edeceğiz. Ata’mızın hatırasını yeniden Çankaya’da yaşatacağız” dedi. Taşdelen, 750 dönümlük alana kurulacak ve 100 futbol sahası büyüklüğündeki parkın, Ankara’ya yeni bir nefes getireceğini belirtti. Taşdelen, Çankaya’nın 2021’de hizmete açacağı ve temelini atacağı eser ile projeleri de anlattı.

GENEL BAŞKANLARDAN TEŞEKKÜR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya’nın yeni projelerini yakından takip ettiklerini aktarırken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de hayata geçirilecek projeler için teşekkür etti. 2 yılda tüm Ankara’da belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştıklarını belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş ise yeni dönemde de birbirinden değerli eserlerle gurur duyulacak, örnek bir kenti birlikte inşa edeceklerini kaydetti.

750 dönümlük park Ankara’ya nefes olacak

Tören, toplu açılış ve temel atma kurdelesini kesmesiyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!