71’lik Yılmaz şehitler için pedal çeviriyor

Güncelleme Tarihi:

71’lik Yılmaz şehitler için pedal çeviriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 15:41

Ankaralı 71 yaşındaki Fahri Yılmaz, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde, şehitler anısına Ankara'dan Çanakkale'ye yaklaşık 700 kilometrelik yolu bisikletiyle katedecek.

Haberin Devamı

Bisikletiyle Ankara'dan yola çıkan Yılmaz, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde mola verdi. Bozüyük İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner'i ziyaret eden Yılmaz, sponsorlarının desteğiyle Ankara'dan yola çıktığını ve 1,5 günde Eskişehir'e ulaştığını belirtti. Yılmaz, şunları söyledi:
"Yaşım 71, inşallah 80-85 yaşıma kadar pedal çevirmeyi düşünüyorum. 7 günde Çanakkale'ye varıyorum. Zor hava şartlarına aldırış etmediğim için daha kısa sürüyor. 18 Mart törenlerine yetişmem lazım. Bu turumu şehitlerimize bağışlıyorum."

ZAFERİN YILDÖNÜMÜNE ÖZEL SERGİ

Milli Kütüphane Başkanlığı’nca düzenlenen, "Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı" anma sergisi açıldı. Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Metro Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen sergide, Çanakkale Savaşı'na dair fotoğraflar, gazete kupürleri ve belgeler halkın ziyaretine açıldı. Milli Kütüphane Başkanlığı Kütüphane Hizmetleri ve İdari Hizmetlerden Sorumlu Daire Başkanı Fikret Öztürk, sergide kullanılan materyalin Milli Kütüphane bünyesindeki Çanakkale Koleksiyonu'na ait olduğunu belirtti. Öztürk, "Türkiye'nin bu anlamda en büyük koleksiyonuna sahibiz. Koleksiyonumuzun farkına varılmasını, tanınmasını istiyor, halka ve araştırmacılara açıyoruz" diye konuştu. Öztürk, mevcut koleksiyonu geliştirme çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek, Çanakkale Savaşı'nı her yönüyle anlatan yeterli materyale sahip olduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

71’lik Yılmaz şehitler için pedal çeviriyor

EMANETLER YOLA ÇIKTI

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri, ‘Çanakkale-Ankara 19. Zafer Koşusu’ ile başladı. Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere yola çıkarıldığı, koşu 7 gün serecek. Çanakkale Valisi Hamza Erkal, emanetleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmek üzere öğrenciler Efe Gökhan Ünlü ile Belinay Deniz Güzel'e teslim etti. Öğrenciler, 720 kilometrelik koşunun ilk etabı için yola çıktı. Çanakkale-Ankara arasında sınırı bulunan 6 şehri kapsayan koşuda, her ilin atletlerinin kendi il sınırında taşıyacağı emanetler, 18 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!