70’e çare aranıyor

Güncelleme Tarihi:

70’e çare aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 02:17

Başkent’te uygulanan “kameralı hız takibi” sisteminin kent içinde suni trafiğe neden olduğunu savunan MHP grubu, verdiği önergeyle sistemin hastane, okul ve köprülü kavşakların giriş-çıkış noktalarına kaydırılmasını istedi. Gökçek ise, “Bana kalsa 90’a çıkarırım. Trafikle tekrar görüşelim olursa ne ala” dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nin ağustos ayı ilk oturumunda, Başkent’in ana arterlerinde uygulanan “kameralı hız takibi” sistemi, MHP grubunun verdiği önergeyle yeniden gündeme geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığında gerçekleşen Meclis’e konuyla ilgili önerge veren Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz, kent içinde “noktasal baz” ve “koridor uygulama” olmak üzere iki şekilde uygulanan hız kontrolünün suni trafik oluşturduğunu söyledi.

Yavaş uyarısında 120

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 70 kilometre olan hız limitini artırma yetkisinin olmadığını ancak hız kontrolünün yapıldığı noktaları belirleyebileceğini belirten Hamit Yavuz, “Vatandaş, düz yolda 70 limitini görüp 60 hatta 50 kilometre hıza düşüyor ancak ‘yavaş’ uyarısının olduğu köprülü kavşak giriş ve çıkışlarından ise 120 kilometre hızla geçiyor. Bu nedenle kameralı hız takibi sistemi hastane, okul ve köprülü kavşakların giriş-çıkış noktalarında olmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Yollara uçak iner

Kent içinde uygulanan kameralı hız takibi sisteminin uygun olmayan noktalarda çalıştığını savunan Yavuz, şöyle devam etti: “İstanbul, Konya, Eskişehir yolları ile AŞTİ Bulvarı 4, 6 ve 8 şerit gibi çok geniş yollar olduğu için neredeyse uçak inecek şekilde. Yoğunluk olmadığı halde biz 70 kilometrelik hızla suni bir yoğunluk yaratıyoruz. Daha önceki aksaklıklar nedeniyle 50 kilometre olan hız limiti 70’e çıkarılmıştı. Şimdi de Büyükşehir Belediye Meclisi, kendi yetkileri doğrultusunda bu sorunu aşmak adına ilgili kurum ve kuruluşla görüşmelidir.”

Gökçek: Olursa ne ala

“BANA kalsa hız limitini 90’a çıkarırım” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, “Bu konuyu inceleyip, irdeleyip 90’a çıkaramıyoruz. Maalesef bu Trafik Kanunu’na bağlı. Hız limitleri orada ortaya konmuş. Ondan dolayı yoksa UKOME’de biz karar alabiliriz. Trafikle tekrar görüşelim olursa ne ala” ifadesini kullandı. Meclis’te yapılan değerlendirmelerin ardından MHP grubunun verdiği önerge görüşülmek üzere Ulaşım Komisyonu’na havale edildi.

Haberin Devamı

Genel Başkan’ın evi tartışma başlattı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nde, geçtiğimiz ay Büyükşehir ile Çankaya ve Yenimahalle Belediyeleri arasında yaşanan “park kavgası” gündeme geldi. Söz alan CHP’li Meclis üyesi Mehmet Yula’nın, “Park genel başkanımızın evine de 50 metre uzaklıktadır”, “Gece yarısı operasyonu ile yasal olmayan bir yıkım gerçekleşmiştir” sözleri üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek şunları söyledi:

Biz 24 saat çalışıyoruz

Genel başkanınızın evine yakın olunca size bir işgal hak mı veriyor? Böyle şey mi olur? Görev saatimi sizi soracak değilim. Biz 24 saat çalışıyoruz. İlla gündüz mü geleceğiz. İster gece gideriz, ister gündüz gideriz. Çankaya Belediyesi de büyük bir hizmet örneği veriyor. Önüne 20 tane iş makinesi koymuş çünkü iş yapacak işleri yok bu makinelerin. Makine halka, halk makineye bakıyor. Konu savcılığa intikal etmiştir. İnanıyoruz ki bu konuda görevi kötüye kullanmaktan dava açılacaktır. Herkes kendi yetkisini bilecek, ona görev davranacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!