7 Kupalı Başkent

Güncelleme Tarihi:

7 Kupalı Başkent
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 01:14

İstanbul’un açık ara önde olduğu yarışta, kent adına en önemli başarıyı, sezonu 3 kupa ile tamamlayan Yenimahalle Belediyesi elde etti. Halkbank 2 kupada kaldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de 4 ana branşın en üst liglerinde sezon tamamlanırken, Ankara zirve yarışında İstanbul’un çok gerisinde kalıp, 7 kupa kazanma başarısı gösterdi. Futbol, basketbol ve voleybolda, İstanbul ağırlığı öne çıkarken, Başkent hentbolda adından söz ettirdi. Yenimahalle Belediyesi kadın hentbol takımı, yarıştığı üç kulvarda da şampiyonluğu kazanıp, büyük bir başarıya imza attı. Futbolda; Süper Lig, PTT Birinci Lig, İkinci ve Üçüncü Ligde, 6 kupa İstanbul takımlarına gitti. Galatasaray, Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası’nı kazanırken, Üçüncü Ligde; Tuzlaspor, İstanbulspor, Eyüpspor ve Anadolu Üsküdar zorlu mücadelelerini bir üst lige çıkma başarısı ile taçlandırdı. Başkent’e futbolda kupa getiren isimler, PTT Birinci Ligi ikinci sırada bitiren ve Süper Lige yükselen Osmanlıspor ile Üçüncü Ligde play-off baraj maçını kazanıp, İkinci Lige çıkan Ankara Demirspor oldu. Futbolda diğer kupalar, PTT Birinci Ligde, Kayserispor ve Antalyaspor, İkinci Ligde; Göztepe, Yeni Malatya ve 1461 Trabzon’un, Üçüncü Ligde ise Sivas 4 Eylül’ün oldu. Basketbolda, İstanbul’un yıllardır süren hegemonyasına son veren Pınar Karşıyaka, erkeklerde lig şampiyonluğunu İzmir’e taşırken, sezonda Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da kazanma başarası gösterdi. Türkiye Kupası ise Anadolu Efes’in oldu.

LİGİ YENİLGİSİZ BİTİRDİ ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRDI

Kadınlar basketbolda, ligi Galatasaray şampiyon tamamladı. Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupasını ise Fenerbahçe kazandı. Voleybol kadınlarda tam bir İstanbul fırtınası esti. Şampiyonluğa Fenerbahçe ulaşırken, Süper Kupa da sarı-lacivertlilerin oldu. Şampiyonlar Kupasını ise Vakıfbank kazandı. Erkekler voleybolda, son dönemde yaptığı yatırımlarla büyük çıkış gerçekleştiren Halkbank, Süper Kupa ve Şampiyonlar Kupası’nı kazandı. Ligi yenilgisiz lider bitiren Başkent ekibi, 4’lü finalde Arkas’a şampiyonluğu kaptırdı. Arkas, Pınar Karşıyaka’dan sonra İzmir’e şampiyonluk götüren ikinci takım oldu. Kadınlar hentbolda Yenimahalle Belediyesi, almadık kupa bırakmadı. Mavi-beyazlılar, Muratpaşa Belediye ile girdiği rekabette, lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Süper Kupayı kazanma başarısı gösterdi. Erkekler hentbolda hem lig şampiyonluğu hem de Türkiye Kupası’nı Beşiktaş müzesine götürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!