7 ayda 95 kilo verdi yürümeye başladı

Güncelleme Tarihi:

7 ayda 95 kilo verdi yürümeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 00:00

İzmir’de aşırı kilosu yüzünden evinin bahçesinde yaşamak zorunda kalan ve Devlet Bakanı Aliye Kavaf’ın talimatıyla Saray Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alınan Muhammet Yavaşça, yedi ayda 95 kilo verdi.

Henüz 1,5 yaşındayken vurulduğu yanlış aşı nedeniyle sürekli kilo almaya başlayan ve 25 yaşında 275 kiloya ulaşan zihinsel engelli Muhammet Yavaşça, hızla sağlığına kavuşuyor.

Ailesinin bakmakta zorlanmaya başladığı Yavaşça, yedi ay önce Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın talimatıyla Saray Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edilmeye başlandı.

Kolay egzersiz

Annesinin kalp rahatsızlığı ve ebeveynlerinin yaşlılığı nedeniyle artık bakmakta zorlandığı Yavaşça, Numune Hastanesi’nin takibiyle diyet, egzersiz ve hormon tedavisi almaya başladı. Saray Rehabilitasyon Merkezi’ndeki hastanede, sağlık çalışanları tarafından tedavisi yürütülen Yavaşça, ilk etapta çok sevdiği cips ve kolalı içeceklerden uzaklaştırıldı. Sakatat, katı yağlar, sucuk, salam, sosis gibi besinlerin de verilmediği Yavaşça, kolay hareketlerden oluşan bir de egzersiz programına alındı.

Saray Rehabilitasyon Merkezi’ne ilk gelişinde yürüyemeyen ve altı kişinin yardımıyla taşınan Yavaşça, yedi ayda verdiği 95 kilo sayesinde yürüme gibi temel fiziksel aktivitelerini yerine getirmeye başladı.
Yavaşça’nın ayrıca epilepsi rahatsızlığı ve şizofreni tedavisi sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!