695 bin lirayı çiftçilere yardım olarak verseydiniz

Güncelleme Tarihi:

695 bin lirayı çiftçilere yardım olarak verseydiniz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2022 15:09

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nin bu ay ki son oturumunun gündeminde ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın çarşamba günü Bilkent Otel’de düzenlediği ‘Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli’ isimli toplantı vardı.

Haberin Devamı

Toplantı için bir organizasyon şirketine 695 bin lira para ödendiğini belirten AK Parti Sincan Meclis Üyesi Nihat Yalçın, “Neden bir şirkete 695 bin lira para verildi. Keşke bunu da Ankaralı çiftçilerimize yardım olarak verseydiniz” eleştirisinde bulundu. Mansur Yavaş’ın açıkladığı 680 milyon lira kırsal destekle çiftçilerin 4.5 milyar lira gelir elde etmesinin mümkün olamayacağını da savunan Yalçın şunları söyledi:

695 bin lirayı çiftçilere yardım olarak verseydiniz

BUNUN DETAYLARINI AÇIKLAYIN

“Sayın Yavaş’, ‘680 milyon lira yatırım yaptık bunun karşılığında da 4 milyar 446 milyon lira Ankaralı çiftçiler fazladan gelir elde ettiler’ diyor. Ben 7 nesilden beri çiftçilik yapan bir aileden gelen arkadaşınızım. 680 milyon liralık yatırımla 4.5 milyar lira gelir elde edilmesi mümkün değil.

Haberin Devamı

BU TAM ALGI BELEDİYECİLİĞİ

Eğer öyle bir imkân varsa hepimiz ticaretimizi bırakalım herkes çiftçiliğe başlasın. Bu tam algı belediyeciliği. Sırf bu algıyı yapabilmek için Bilkent Otel’de yapılan bir iki saatlik programa Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden bir organizasyon şirketine ödenen tutar ne kadar biliyor musunuz? 695 bin lira para ödenmiş. Bizim Ankara Büyükşehir Belediye’mizin salonu mu yok.”

695 bin lirayı çiftçilere yardım olarak verseydiniz

15 EYLÜL 2022

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da kırsal kalkınma için 3 yılda yapılan destekleri anlatmış ve “3 yılda 680 milyon lira yatırımla, 33 bin üreticimize toplamda 4 milyar 446 milyon liradan fazla gelir sağladık” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!