562 kilometrelik yaşam savaşı

Güncelleme Tarihi:

562 kilometrelik yaşam savaşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 15:50

Dünyada nadir görülen hastalıklar arasında yer alan, bir tür kemik hastalığı olan TAR sendromu ile doğan Alpay bebek, yaşam savaşını kazanabilmek için her hafta Kastamonu’dan Ankara’ya 562 kilometre yol katediyor.

Haberin Devamı

Kastamonu'nun Daday ilçesinin Hasanşeyh köyünde yaşayan Mustafa ve Aysun Kurtulmuş çiftinin tek çocuğu olarak dünyaya gelen Alpay’ın sık sık morarması ve derideki kızarıklar nedeniyle götürüldüğü hastanelerde TAR sendromu hastalığıyla doğduğu belirlendi. Hastalık nedeniyle haftada bir vücuduna trombosit verilmesi gereken Alpay bebek, 6 aydır annesinin kucağında Ankara’ya gidip gelerek 562 kilometre yol katediyor. Baba Mustafa Kurtulmuş, oğlu Alpay’ın 16 Ocak’ta dünyaya geldiğini belirterek, çocuğunda doğuştan el bileklerindeki kemiklerin olmadığını, bu nedenle götürdükleri hastanelerde başlangıçta tanı konulamadığını söyledi.
Son olarak götürdükleri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Alpay’a TAR sendromu tanısı konulduğunu ifade eden Kurtulmuş, hastalık nedeniyle oğlunun kanındaki trombositlerin düşük olduğunu, bu nedenle haftada bir gün Ankara’da aferez işleminden geçirilen trombositlerin çocuğuna verildiğini belirtti. Bu trombositlerin Kastamonu’da verilmediğini kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Milyonda bir görülüyor

“Anne karnında rahatsızlığı görülemedi. Milyonda bir görülen TAR sendromu hastalığı oğlumu buldu. Tedavi için sürekli Ankara’ya gidip geliyoruz. Dört beş aydır sigorta nedeniyle hiçbir yerden yardım alamadık. Çocuğum olduğuna sevinemedim. Ne öpebiliyorsun ne de sarılabiliyorsun. Hemen morarıyor. Derisinin altında kızarıklıklar oluşuyor. Kendim için hiçbir şey istemiyorum. Tek çocuğum iyi olsun yeter.”

Mali gücüm kalmadı

Kurtulmuş, oğlunun kanındaki trombositlerin düşük olması nedeniyle her hafta 281 kilometre yol katederek Ankara’ya gittiklerini, burada trombositlerin çocuğuna verildiğini ifade etti. Bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalıştığını belirten Kurtulmuş, “Buna dayanacak mali gücüm kalmadı. Bizi duyanlardan çocuğum için, onun iyileşmesi için devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!