5 yıl yetmez

Güncelleme Tarihi:

5 yıl yetmez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 15:47

Katıldığı turdan evine dönen bisikletli Hasan Berk Baysal’a, otomobille çarpıp kaçan alkollü sürücü Uğur Küçük’e mahkemenin verdiği 5 yıl hapis cezası, Baysal ailesince Yargıtay’a taşındı. Yüksek mahkeme kararı bozdu.

Haberin Devamı

Gölbaşı Bisiklet Topluluğu Grubu’nun geçtiğimiz yıl temmuz ayında düzenlediği tura katılan evli ve 1 çocuk babası 39 yaşındaki Hasan Berk Baysal, evine dönmek üzere pedal basmaya başladı. Bisikletindeki ışıklandırma ve yol güvenliği önlemleri ile Kepekli Yokuşu’nu tırmanan Baysal’a alkollü şekilde direksiyon başına geçen Uğur Küçük otomobille çarptı. Kazanın ardından olay yerinden kaçan Küçük, 4 gün sonra polis ekiplerince yakalanırken, bisikletli Baysal hayatını kaybetti.

KARARI YARGITAY BOZDU

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan yargılanan Uğur Küçük’e, geçtiğimiz nisan ayında gerçekleştirilen karar duruşmasında “taksirle öldürme” suçundan 5 yıl hapis cezası verilmişti. ‘Bilinçli taksir’ ile açılan davada ‘taksir’ kararı alındığını belirterek konuşu Yargıtay’a taşıyan Baysal ailesi, üst mahkeden bozma kararı aldı. Ankara 5. Asli Ceza Mahkemesi’nde dün yeniden görülmeye başlanan davada, sanık avukatının mazeret bildirerek gelmemesi nedeniyle duruşma, 10 Aralık 2015 tarihine ertelendi.

Haberin Devamı

‘İSYAN EDİYORUZ’

Ankara Bisikletliler Ortak Platformu üyeleri de duruşmada hazır bulundu. Davaya ilişkin açıklama yapan Platform Koordinatörü Deniz Kırımsoy, “Kaza, her türlü önlem alındıktan sonra gerçekleşen bir olaydır. Arkadaşımızı aramızdan alan vurdumduymazlığa isyan ediyor, motorlu araçlarla ilgili olarak yaşanan trafik olaylarının dahi umursanmamasına derin bir öfke duyuyoruz. Trafik ölümleri, hiçbir siyasi ya da iktisadi yarar sağlamadığı için dikkate alınmamakta, aksine trafik olaylarına neden olan sebepler daha da artırılmakta, güçlendirilmekte, tüm bunlar sanki iyi şeyler yapılıyormuş gibi gösterilmektedir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!