5 BAŞKANA İHRAÇ YOLU

Güncelleme Tarihi:

5 BAŞKANA İHRAÇ YOLU
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2013 00:00

Aralarında, Cemal Aydın ve Cengiz Topel Yıldırım’ın da bulunduğu 10 kişilik listeye, yakın zamanda başka isimlerin de ekleneceği ileri sürüldü. Kurul, kulübü açıklamalarıyla küçük düşürdüğü ve zarara uğrattığı suçlaması yönelttiği kişilerden yazılı savunma istedi.

Haberin Devamı

Ankaragücü yönetim kurulu, yaptığı toplantıda bir çok ismi disiplin kuruluna sevk etti.

Ankaragücü’nde sular yeniden ısınmaya başladı. Başkent ekibinin yönetim kurulu, yaptığı toplantıda, aralarında eski 5 başkanın da bulunduğu isimleri, kulüp üyeliğinden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti.
Ankaragücü kulübünü zarara uğratmak, kulübü küçük düşüren açıklamalar yapmak ve kulüpten faiz almak gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan eski başkanlardan Cemal Aydın, Cengiz Topel Yıldırım, Serdar Özersin, Sami Altınyuva ve Bent Ahlat ile eski menajerlerden Hikmet Hancıoğlu, Erk Toros, eski başkan yardımcısı Mehmet Ural, eski yönetici Osman Gençtürk ile Ankaragücü’nün efsane kadrosundaki futbolcusu ve alt yapı antrenörü Nazmi Erdener’in de aralarında bulunduğu isimlere tebligat gönderildiği ve bir hafta içinde yazılı savunma yapmaları için çağrıda bulunulduğu belirtildi. Kurulun gerekli görmesi halinde sözkonusu kişileri, sözlü savunma yapmaları için kulübe davet edebileceği ifade edildi. Disiplin Kurulu’nun alacağı savunmaları değerlendirerek, kararını vereceği ve yönetim kuruluna bildireceği kaydedildi.

Haberin Devamı

DİSİPLİN KURULU’NDA 7 ÜYE VAR

Ankaragücü’nün olağanüstü genel kurulunda Mehmet Yiğiner’in başkanlığındaki yönetim göreve gelmiş, bu genel kurulda Disiplin Kurulu, H.Çağatay Cengiz, Hilmi Yaman, Naim Öztürk, Ömer Yılmaz, Tuncay Elmadağlı, Berat Çakır ve Sedat Öztürk’ten oluşmuştu. Genel kurulda, delegelerin oyları ile onursal başkanlık unvanı kaldırılmış, başkanlığa seçilen Mehmet Yiğiner, kulübü zarara uğratanlardan hesap sorulacağı mesajını vermişti.

ANKARAGÜCÜ’NE ZARAR VERENLERİ GÖNDERECEĞİZ

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, yönetim kararıyla Ankaragücü’nü zarara uğrattığını düşündükleri isimleri ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevkettiklerini söyledi. Özellikle eski Onursal Başkan Cemal Aydın’ı hedefleyen Yiğiner, “Kendisinin kulübe açtığı 20-25 tane dava var. Onun dönemi ile ilgili usulsüz harcamalar var. Alınan faizler var, hacizler var. Kulübün itibarının zedelenmesi var. Cemal Aydın olarak paranı almışsın, daha ne diye haciz davası açıyorsun. Kulüp, düştüğü zor durumdan çıkmak için yardım beklerken, böyle işlerle, bu tür insanların açtığı davalarla uğraşmak zorunda kalıyor. Bu insanların yöneticiliği hak ettiğini düşünmüyorum. Ankaragücü, geçmiş dönemdeki uygulamalarla tükenme noktasına getirilmiş. Kimse tefecilik yapmasın, aldığı faizleri geri ödesin diye uyardık. ‘Kulübe kim zarar vermişse hesap soracağız’ dedik. Zarar verenlerin hepsini ayrım yapmaksızın disipline göndereceğiz ve üyelikten atacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!