48 saatlik oyun maratonu

Güncelleme Tarihi:

48 saatlik oyun maratonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 01:00

Oyun geliştiricileri ve sektörün merakla beklediği 48 saatlik oyun geliştirme maratonu ‘Global Game Jam’ (GGJ) dünya ülkeleriyle eş zamanlı olarak Ankara’da da başladı. Bu yıl teması ‘Dalgalar’ olarak belirlenen GGJ’de Ankara’yı 200 kişilik bir ekip temsil ediyor.

Haberin Devamı

2017 teması ‘Dalgalar’ olarak belirlenen dünyanın en kapsamlı oyun geliştirme maratonu ‘Global Game Jam’ (GGJ) önceki gün başladı. 95 farklı ülkeden 20 binin üzerinde katılımcının başvurduğu organizasyonda Türkiye’yi 9 farklı merkezde mücadele edecek, 800 kişilik bir ekip temsil ediyor. ODTÜ TEKNOKENT tarafından hayata geçirilen GGJ ATOM çatısı altında bir araya gelen 200 oyun geliştiricisi de yetenek ve bilgilerini sergilemek üzere ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde buluştu. GGJ’in Türkiye Bölge Organizatörlüğü görevini üstlenen GGJ ATOM’un yerli geliştiricileri, 48 saatlik zorlu maratonu birinclikle tamamlamayı hedefliyor. 

YERLİ ÜRETİM ARTIYOR

ODTÜ TEKNOKENT Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş organizasyona katılan yerli geliştiricilerin ürettikleri oyun sayısının her geçen yıl artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Organizasyon ilk başta yarışma formatındaydı. Ancak yarışma ortamında keyif ve paylaşımdan uzaklaşıldığını gördük. Bunun yerine paylaşımı teşvik edecek bir yaklaşımla etkinliği sürdürüyoruz” diye konuştu.

İHRACAT HACMİMİZ GENİŞLİYOR

Haberin Devamı

Türkiye Oyun Geliştiriciler Derneği (TOGED) Genel Başkanı Ali Erkin ise GGJ’de ortaya çıkacak fikilerin 400 milyon dolarlık oyun geliştirme ihracatının artırılmasında önemli bir rol oynayacağının altını çizerek, “Bu yarışmada oluşan fikirler zamanla profesyonel bir projeye dönüşerek ciddi satış rakamlarına ulaşan oyunlar ortaya çıkartı. Bu tür etkinlikler ihracat hacminin genişlemesine de ciddi katkıda bulunuyor” dedi.

KATILIM İKİ KATINA ÇIKTI

Bu yılın global teması olan ‘Dalgalar’ ı dünya ülkeleriyle eş zamanlı olarak ATOM’daki katılımcılarla paylaşan ATOM Ön Kuluçka Merkezi Program Yöneticisi Elif Karaata, GGJ’deki yarışmacı sayımızın önceki yılların iki katına çıktığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!