48 saatlik oyun maratonu

Güncelleme Tarihi:

48 saatlik oyun maratonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 15:53

Eşzamanlı olarak 93 ülkede düzenlenen Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu’nun Ankara ayağı ODTÜ’de başladı. Maratona katılan 210 geliştirici, 48 saat boyunca uyumadan yeni oyunlar geliştirmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Dünyanın farklı noktalarındaki oyun geliştiricilerin bir araya gelip, 2 gün içinde yeni bir oyun geliştirmeye çalıştığı Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu’nun (Global Game Jam-GGJ) Ankara ayağı dün ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı. Bu yıl 8’incisi düzenlenen maratonun ev sahipliğini ODTÜ, ODTÜ Teknokent ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü işbirliğinde kurulan GGJ Atom yapıyor. Türkiye’de 8 ilde bulunan 10 ayrı merkezde eş zamanlı olarak başlayan Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu, 93 ülkede 600’ün üzerinde noktada gerçekleşiyor.

210 GELİŞTİRİCİ KATILDI

Yarın saat 16.00’da sona erecek olan maratona 210 geliştirici katıldı. Aralarında programcı, görsel sanatçı, ses geliştirici, oyun tasarımcıların bulunduğu geliştiriciler, uykusuz geçen 48 saat boyunca yenilikçi ve yaratıcı tasarımlara sahip yeni oyunlar ortaya çıkaracak. Geliştirilen oyunlar, ‘globalgamejam.org’ adlı internet sitesindeki sisteme yüklenecek. Herkesin ulaşabileceği oyunlar, kodları sayesinde yaratıcıları ya da farklı geliştiriciler tarafından çeşitli formlara sokulabilecek.

Haberin Devamı

ŞENLİK HAVASINDA GEÇİYOR

Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu’nun, şenlik havasında geçtiğini belirten ODTÜ Teknokent yetkilileri, şunları söyledi:
Maraton sayesinde çok sayıda geliştirici bir araya geliyor. Paylaşım ve etkileşimin arttığı etkinlik, insanlardaki bir şeyler oluşturma cesaretini tetikliyor. 48 saatlik maratonun her dakikası şenlik havasında geçiyor. Bir yarışma formunda olmadığı için bir ödül, kazanan ya da kaybeden yok. Dünyanın farklı noktalarında eş zamanlı olarak geliştirilen oyunları, 2 günlük sürenin sonunda birlikte izleyip, alkışlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!