44 ülkeden konuk geldi

Güncelleme Tarihi:

44 ülkeden konuk geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2013 00:00

Altındağ Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongre üyelerini Ulucanlar Yarı Açık Ceazevi’nde ağırladı.

Haberin Devamı

Altındağ hakkında genel bilgiler veren 44 ülkeden gelen katılımcılara aktaran Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçenin önemli sorunlarının başında kaçak yapılaşma ve iç göçün geldiğini söyledi. 2004 yılında göreve geldiklerinde Altındağ’ın yüzde 80’inin gecekondularla kaplı olduğunu ve imar planlarından yoksun bir ilçe ile karşılaştıklarını belirten Tiryaki, aradan geçen 9 yılda Altındağ’da büyük bir dönüşüm yaşandığına dikkat çekti.

CEZAEVİ GEZİSİ

Altındağ’da 25 binden fazla kaçak yapı yıktıklarını, 280 kilometre yeni yol açtıklarını, 27 büyük park ve 15 spor tesisini Altındağ’a kazandırdıklarını vurgulayan Tiryaki, 10 farklı noktada da kentsel dönüşüm çalışması yürüttüklerini, bu sayede Altındağ’ın büyük bir fiziksel değişime uğradığını aktardı. Tiryaki’nin konuşmasının ardından, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongre üyeleri, “Farklılıklarla ilişki kurmak, kırılgan zemin üzerinde yürümek mi?” konu başlıklı toplantıya geçti. İki gündür Altındağ Belediyesi’nin misafiri olarak Ankara’da bulunan heyet, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni de gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!