3'üncü gün manzarası

Güncelleme Tarihi:

3üncü gün manzarası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 15:40

Kurbanlarını bayramın 3’üncü gününe bırakan vatandaşlar, kötü koşullarda kesim yapmak zorunda kaldı. Öte yandan belediyeler, Yakacık, Ovacık, Mühye ve Ortaköy’deki kesim alanlarında dün temizlik çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Ankara’da vatandaşların büyük bir bölümü, Kurban Bayramı’nın ilk günü kurban çadırlarının yakınında kurulan kesim alanında kurbanlarını kesti. Kurbanlarını bayramın 3’üncü gününe bırakan vatandaşların ise ilk iki günden kalan atıkların arasında kurbanlarını kesmek zorunda kalmaları dikkat çekti. Ankara Hürriyet, dün Yakacık(Yenimahalle), Ovacık(Keçiören), Mühye(çankaya) ve Ortaköy’deki(Mamak) kurban satış ve kesim alanlarını gezdi. Bazı vatandaşlar kurban atıklarının arasında kurban kesimi yaparken, bir taraftan da Büyükşehir ve ilçe belediyeleri temizlik çalışmalarına dün itibarıyla başladı.

ATIK VE ÇÖP TEMİZLENDİ

Kurban kesimlerinin ardından alanda bırakıldıkları için pis koku ve kötü görüntüye sebep olan kurban atıkları belediyelere ait temizlik ekiplerince temizlendi. Alanlarda kurban kesim işlemlerinin yapılmadığı bölgelerdeki çöpler, iş makineleriyle taşındı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ilaçlama ekipleri de ilaçlama çalışmalarını sürdürdü. Atıktan arındırılan bölgelerin üzerine toprak atıldı.

Haberin Devamı

3üncü gün manzarası

KURBANLIK ÇADIRLARI TOPLANDI

Kesim ve temizlik işlemlerinin yanı sıra alanlardaki kurbanlık çadırları da kaldırılmaya başlandı. Kurban Bayramı için Türkiye’nin farklı illerinden Ankara’ya gelen besicilerden bazıları çadırlarını topladı, bazıları da ellerindeki kurbanlıklar azaldığı için satış alanlarını küçülttü. Çadırlarını kamyonlarına yükleyen besicilerin büyük kısmı Ankara’dan ayrıldı.

YOL KENARLARINDA YASAK KESİM

Öte yandan tüm uyarılara rağmen her Kurban Bayramı’nda ortaya çıkan istenmeyen manzaralara dün de rastlandı. Uyarıları dinlemeyen vatandaşlar, yasak olmasına rağmen yol kenarlarında kurban kesimi yaptı. Küçükbaş kurbanlık satışının yapıldığı Çevre Yolu ile Bağlum Bulvarı arasındaki boş arazi, yasak dinlemeyen kasaplar nedeniyle kesim alanına döndü.

3üncü gün manzarası

Haberin Devamı

DÖKE SAÇA TEMİZLİK

Bağlum Bulvarı’nda, Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban atıklarının taşındığı sırada ilginç görüntüler de yaşandı.
Kasasında kurban atıkları dolu olan kamyonun arka kapağı hareket halindeyken açıldı. Kapağın açılması nedeniyle kasadaki kurban atıkları yola döküldü. Kamyon şoförünün olayı fark etmemesi üzerine Bağlum istikametinde yolun büyük kısmı atıklar nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Kamyon şoförü diğer sürücülerin uyarılarıyla dururken, yol belediye ekiplerince kısa sürede temizlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!