35 yılın arapsaçı 20 ayda çözüldü

Güncelleme Tarihi:

35 yılın arapsaçı 20 ayda çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 00:00

Yenimahalle’nin en önemli sorunlarından birisi olan, 35 Yıldır çözülmeyen Demetevler 2. Etap imar sorununu 20 ay gibi kısa bir sürede çözen Yenimahalle Belediyesi, imar açılımları ile dikkat çekiyor.

Demet 2 Projesi kapsamında Yukarı Yahyalar, Aşağı Yahyalar, Özevler, Yeşilevler, Kaletepe ile Kayalar mahalleleri ve 60 hektardan oluşan 3600 konutluk Mehmet Akif Ersoy Mahallesinin projelerini de tamamlayan belediye, buralarda oturan yaklaşık 120 bin vatandaşı doğrudan ilgilendiren bu projeyle yaklaşık 270 hektarlık alanda 58 bin tapu dağıttı. Böylece vatandaşlar, imar tapularıyla birlikte kat mülkiyeti hakkı kazanmış oldu.

Bunun yanı sıra Karşıyaka-Toki Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 748 konuttan oluşan modern binaların inşaatına başlanırken, Çayyolu 2. Bölge 1, 2, ve 3. etabı kapsayan 800 Hektarlık alanın, imar uygulaması yapıldı. Ayrıca Macun Köy İçi Ve Çevresinde Toki işbirliği ile Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 400 Konutluk imar uygulaması hayata geçirildi.

Şentepe adı gibi ’şen’

Yıllardır ihmal edilen ve her dönem mutlaka çözeceğiz denildiği halde bir türlü çözülemeyen, en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak anılan Şentepe Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde vatandaşların yaşam kalitesi arttırıldı.

2 yıl gibi kısa bir sürede 470 hektarlık alanı kapsayan, 12 mahalleyi doğrudan ilgilendiren bu projede 14 bin gecekondunun yerini şimdi 35 bin konutluk çağdaş ve modern konutlar almaya başladı. Bununla beraber, yetersiz olan yeşil alan, spor alanları, rekreasyon alanları ve sağlık ve eğitim merkezlerinin sayısı arttırıldı ve Şentepe Ankara’nın parlayan yıldız oldu.

Sağlıklı yaşama hakkı

Çağdaş ve sağlıklı alanlarda yaşamanın bütün Yenimahalleli vatandaşların hakkı olduğunu söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, belediye olarak geçmişten bu yana uzanan gecekondulaşma sorununa süratle el koyduklarını söyledi. Başkan Duyar, şöyle konuştu:

"İlçemizde acilen çözülmesi gereken sorunların başında plansız ve çarpık şehirleşme yatıyordu. Geçmiş dönemlerde, belediyemiz sınırları içinde süratle çoğalan ve adeta bir kangren haline dönüşen gecekondulaşma sorunu konusunda uzun vadeli, kalıcı bir çalışma ne yazık ki yapılmamıştı. Biz, göreve gelir gelmez öncelikle olarak bu konuyu ele aldık. Sağlıksız şartlardaki gecekondularda yaşayan vatandaşlarımızın çağdaş konutlara kavuşmasını sağladık. Bu ürettiğimiz projelerle Yenimahalle’nin gerçekten çağdaş bir görüntüye kavuşmasını sağlamak bizim en büyük hedefimiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!