35 bin sazan yavrusu Mogan’a bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

35 bin sazan yavrusu Mogan’a bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2020 00:14

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’nin ilk etabında 35 bin sazan yavrusu, Mogan Gölü’ne bırakıldı.

Haberin Devamı

Proje kapsamında, 28 Mayıs’a kadar 63 ildeki 766 su kaynağına 5 milyon sazan yavrusu bırakılacağını belirten Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay, endemik türleri korumak için sıkı tedbirler uyguladıklarını söyledi. Atalay şöyle devam etti: ”Sportif ve ticari avcılıkta kullanılan sazan ve yayın balığı gibi türler, vatandaşlarımız açısından hem geçim, hem de sağlıklı bir protein kapısı olduğu için yakalanıyor. Dolayısıyla biz bakanlık olarak her yıl, belirli miktarda balığı ülke çapında sulara bırakıyoruz. Bugün burada başlattığımız kampanyayla 63 ilde yaklaşık 5 milyon civarında balık bırakacağız. Bakanlık olarak toplam yıl içerisinde bırakacağımız balık sayısı, 40 milyonu geçiyor” dedi. 

35 bin sazan yavrusu Mogan’a bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'te görevlilerle birlikte göle balık yavrularını bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!