3 puan hesabı tahtada kaldı

Güncelleme Tarihi:

3 puan hesabı tahtada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2021 18:05

Ankara ekipleri, 9 maçta; 5 kez mağlup olurken, 4 maçı berabere tamamladı. MKE Ankaragücü’nün Spor Toto 1. Lig’deki liderliği bir hafta sürdü. Yenilgiler sonrasında, Gençlerbirliği 2, Keçiörengücü ise bir basamak geriledi.

Haberin Devamı

Futbolda Süper Lig’de temsilcisi olmayan Ankara, profesyonel liglerde 10 takımla yer alırken, 9’u geride kalan hafta oynadığı maçlarda rakipleri karşısında galip gelemedi. 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Hacettepe, haftayı maç yapmadan geçti. Başkent temsilcileri, hafta sonu oynadıkları müsabakalarda 4 beraberlik alırken, 5 kez de yenildi. Müsabakalar öncesindeki galibiyet hesapları, soyunma odalarındaki taktik tahtalarında kaldı.
Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın ardından heyecan kaldığı yerden devem etti. Araya gitmeden öncen oynadığı kritik müsabakada Bereket Sigorta Ümraniyespor’u 3-0 yenerek, Spor Toto 1. Lig’de zirveye çıkan MKE Ankaragücü’nün liderliği, bir hafta sürdü. Sarı-lacivertliler, Adanaspor’a deplasmanda 1-0 yenilirken, koltuğu, haftayı maç yapmadan geçiren Ümraniyespor’a bıraktı. Haftanın kapanış maçında Yılport Samsunspor ile 2-2 berabere kalan Eyüpspor, zirveye yükselme şansını kaçırırken, Ümraniyespor, Ankaragücü ve Eyüpspor, 27 puanla sıralandı.

GENÇLER’DE TABLO BİR ANDA TERSİNE DÖNDÜ

5 maçta topladığı 13 puanla, ligin dibinden 8. basamağa kadar tırmanan Gençlerbirliği’nde son 3 haftada ibre aşağı yöne döndü. İkisi kendi sahasında (İstanbulspor ve Tuzlaspor), diğeri de derbide (Keçiörengücü) maçlarını kaybeden kırmızı-siyahlılar, inişe geçti. 13. haftaya başlarken, 12. sırada duran Gençlerbirliği, Tuzlaspor yenilgisi sonrasında 2 basamak geriledi. Sezon başından bu yana küme düşme hattında bulunan ve kendisine çıkış yolu arayan Ankara Keçiörengücü de Altaş Denizlispor’a deplasmanda 2-1 kaybedip, ateş çemberinin içinde kalmayı sürdürdü. Mor-beyazlılar, bu mağlubiyet sonrasında bir sıra daha indi.
TFF 2. Lig ekipleri ise oynadıkları maçları berabere tamamladı. Ankara Demirspor kendi sahasında Uşakspor ile 0-0, Etimesgut Belediyespor kendi evinde Silahtaroğlu Vanspor ile 1-1, Ankaraspor da deplasmanda Çorum FK ile 0-0 berabere kaldı.
TFF 3. Lig temsilcileri içinde tek puan alan takım Yomraspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Altındağspor oldu. Başkent Gözgözler Akademi kendi evinde Karaman Belediyespor’a 2-1, Çankaya FK da kendi sahasında Belediye Derincespor’a 2-0 mağlup oldu.

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ’NDE İZİN TARTIŞMASI

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’nde bir süredir belirsizliğini koruyan konu açıklamaların ardından netleşti. Sakatlığı nedeni ile uzun süre takımdan ayrı kalan Hasan Hüseyin Acar, iyileşip idmanlara çıkmaya başlamasına rağmen kadroya alınmazken, oyuncu ile kulüp arasında yaşanan ‘izin’ krizinin olduğu ortaya çıktı.
Ankaragücü’nün Basın Sözcüsü Gökalp Üstün, oyuncuya izin kağıdı verdiklerini belirtip, şu açıklamayı yaptı:
“Resmi statü şu anda bu. Oyuncu ile sözleşmemiz devam ediyor ve kulüpten alacaklarını alıyor. Bir sıkıntı yok. Oyuncunun özel sebeplerinden dolayı teknik heyetten böyle bir talebi oldu. Biz de izin verelim dedik. Kendi kafasında olup biten konularla ilgili bir izin talebi var. Kulüple alakalı kendisiyle bir sıkıntımız yok. Otomatik olarak şu an kadroda olmadığı için, kadro dışı olarak da değerlendirebiliriz. Süresi de açık bir izi. Bir aylık gibi süreli bir izin değil. Kendisini toparlayıp gelmesi gerekiyor.”

BENİM KAFAMDA BİR SORUN YOK

Üstün, kulüp olarak ‘Hasan Hüseyin Acar’a izin verdik’ açıklamasının ardından tecrübeli futbolcunun açıklamaları, kafaları karıştırdı:
Acar, izinli olmadığını kadro dışı bırakıldığını belirtip, şu ifadeleri kullandı:
“Ankaragücü basın sözcüsü Gökalp Üstün’ün talihsiz açıklamalarından ötürü açıklama yapma gereği duyuyorum. Allah’a şükürler olsun benim kafamda hiç bir sorun yok. Teknik heyetten hiç bir izin talebim de olmadı. Onlar bana artık antrenmanlara çıkamayacağımı menajerim aracılığıyla ilettiler. İstersen tek başına antrenman yapabilirsin ya da izin kağıdı verip kendinde çalışabilirsin dediler. Bende daha verimli olacağını düşündüğüm için izin kağıdı almayı uygun gördüm. Kadro dışı bırakıldım. Ankaragücü’ne çok büyük hedeflerle geldim, o formayı giyerken hep hakkını vermeye çalıştım. Hala bu hedeflerimde bir değişiklik yok ben çalışmaya devam ediyorum ve bekliyorum.”

Haberin Devamı

GENÇLER’DE KADRO GÜÇLENDİRİLECEK

Gençlerbirliği’nin Basından Sorumlu Asbaşkanı Muammer Akyüz, kadronun motivasyonunun artırılması ve güçlendirilmesi konusunda yoğun bir çalışma yaptıklarını ifade etti.
Akyüz, Tuzlaspor maçının özellikle ikinci yarısında oynadıkları futbolla en azından beraberliği hak ettiklerini ileri sürüp, şu ifadeleri kullandı:
“Oyuncularımızın defansta yaptığı hatalar kadar golcülerimizin de özellikle son vuruşlardaki becerisizlikleri puan almamıza engel oldu. Elbette kulüp yönetimleri mazeret yeri değildir. Ancak sıfırdan ve maddi imkansızlıklarla kurulan bir takımımız var. Kadrodaki futbolcularımızın kalitesi yönünden olmasa da kadro zenginliği yönünden sıkıntılı olduğu gerçeği ortadadır. Özellikle bazı mevkilerde cezalı veya sakat olan bir futbolcumuzun yerini dolduracak kadro derinliğimiz yok. Başta Başkanımız olmak üzere tüm yönetimimiz, gerek mevcut kadronun motivasyonunun artırılması, gerekse imkanlarının elverdiği ölçüde ara transferde kadroyu güçlendirme konusunda yoğun bir çalışma yapmaktadır. Sahamızda oynayacağımız Bursaspor maçını kazanarak yeni bir çıkış yakalamak istiyoruz. Tüm camianın desteğiyle bunu başarabileceğimize inanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!