Güncelleme Tarihi:
Denetimin 4'üncü gününde 279 görevli yer aldı. 18 meyve grubundan 108 numune alındı. Belirlenen ürünler, muhafaza koşullarından bulunduğu dolapların ısı derecesine, hijyeninden üretim firmasına, barkodundan son kullanma tarihine kadar geniş yelpazede denetimden geçirildi. İsmi yeni duyulmuş gıda ürünlerinden numuneler alınarak, incelenmek üzere Orman ve Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarlarına gönderildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan gıda denetim seferberliği devam ediyor. Pazartesi et ve süt ürünleriyle başlamıştı. Bugün satış yerlerinin hijyen koşuları, ürünlerin muhafaza koşulları ve ürünlerin etiket bilgileri yerinde gıda denetim ekipleri tarafından inceleniyor. Daha sonra tüm ürünlerden numuneler alınarak yetkili laboratuvarda uzmanlar tarafından inceleniyor. Denetim seferberliği sıkı bir şekilde devam edecek. Hileli ürünler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanacak.”