250 yıldır berberlik yapan aile

Güncelleme Tarihi:

250 yıldır berberlik yapan aile
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 14:26

Osmanlı'dan beri berberlik ile uğraşan Doğan ailesinin fertleri, 250 yıllık ata mesleğini gelecek kuşaklara da aktarmak istiyor.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan 85 yaşındaki Adem Doğan, 250 yıldır beraberlik mesleğini devam ettiren ailesinin üçüncü kuşak üyesi.
Berberlik mesleğini 10 yaşında babasından öğrenen Adem Doğan, şimdi mesleği çocuklarına bıraktığını belirterek, “Biz, aynı halı dokur gibi yapardık. Şimdi berberlik yapabilsem yeni tıraş makinelerini kullanmam. Onlar basit, Çin malı. Berberlik yaparken kullandığım aletleri saklıyorum, satmam" diyor.
12 Eylül 1980 darbesinden sonra Aselsan’da çalışmak yerine berberliği tercih eden 58 yaşındaki Hüseyin Doğan da, dördüncü kuşak olarak ata mesleği berberliği sürdürüyor. Mesleği oğlu Hakan'ın da devam ettirdiğine işaret eden Hüseyin Doğan, "Babam hem ustamız, hem babamız. Oğlum işten kaçmadı, hem liseyi bitirdi hem de bizim mesleğimizi devam ettirdi" ifadesini kullanıyor. Ailenin beşinci kuşak üyesi 31 yaşındaki Hakan Doğan ise çocukluğundan beri berberlik mesleğini yaptığını, teknolojinin gelişmesiyle sanatını daha güzel icra ettiğini söylüyor. Hakan Doğan, mesleğini gelecek nesillere aktarmak istediğini de belirtiyor. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!