23 kamyon ve 1 TIR sebze-meyve satın alındı

Güncelleme Tarihi:

23 kamyon ve 1 TIR sebze-meyve satın alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2020 02:08

Büyükşehir Belediyesi, pazar esnafının 4 bin kasadan oluşan 23 kamyon ve 1 TIR yaş sebze ve meyvesini satın aldığını açıkladı. Pazarcıların, Toptancı Hali’nde bulunan BELSO Soğuk Hava Deposu’na mallarını götürerek teslim ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, ürünlerini satamayan pazar esnafının 4 bin kasadan oluşan 23 kamyon ve 1 TIR yaş sebze ve meyvesini, yemek yapımında kullanılmak üzere satın aldığını açıkladı. Pazarcılar, Toptancı Hali’nde bulunan BELSO Soğuk Hava Deposu’na mallarını götürerek teslim etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın odayı aradığını belirten Ankara Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Metin Tepeli, şunları söyledi: “Başkan Yavaş, elinde malı kalan esnafın ürünlerini Büyükşehir Belediyesi’ne verebileceğini söyledi. Biz de ulaşabildiğimiz tüm esnaf arkadaşlarımıza ilettik, bir kısmı gelip ürünlerini Büyükşehir’e verdi. Faturası olanlar, getirip faturasıyla beraber teslim etti. Başkan Yavaş, geçen hafta da bizi arayarak, pazara çıkmayan kuruyemişçi ve peynirci gibi esnafımızın da listesini isteyerek destek oldu.”

Haberin Devamı

MARKET VE ECZANELER DENETLENİYOR

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, market ve eczane denetimlerini sürdürüyor. Sebze ve meyvelerin paketlenerek satılması, sosyal mesafe kurallarına uyulması, müşteri ve çalışanların maske ile eldiven takması ve marketlerin genel hijyen kurallarına uyup uymadığı tek tek denetlenirken, hem market yetkilileri hem de vatandaşlar uyarılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!