Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 00:00
Altındağ Belediyesi, ilçede yaşayan kadınların sosyal yaşama katılıp çeşitli bilgi ve beceriler edinmelerini sağlayan kadın eğitim ve kültür merkezlerini hızla yaygınlaştırıyor.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Şu anda 23 bin kadın buralara devam ediyor. Düzenlenen kurslara, eğitim seminerlerine katılıyor. Daha önce evlerinden çıkamayan, sadece komşularıyla sosyalleşebilen kadınlar, şehir içi ve şehir dışı gezilere gidiyor, müzeleri ziyaret ediyor,
sinema ve tiyatro gibi kültür sanat aktivitelerine katılıyor” dedi.
Geçtiğimiz dönemde açılan 15 kültür merkezinin ardından yeni dönemde yapımı tamamlanan Karakum Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.
2009 yerel seçimlerinden sonra, altı ay gibi kısa bir sürede üç yeni tesisin açılışını yaptıklarını belirten Tiryaki, “ Bugün hizmete açtığımız Karakum Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile birlikte kadın eğitim ve kültür merkezleri bizim belediye olarak en çok önem verdiğimiz projelerimizden biri. Şimdiye dek 15 kadın eğitim kültür merkezi açtık. Bu, 16. merkezimiz. Ancak çalışmalarımız bununla bitmiyor. 14 Kasım günü de, Hacılar Mahallesi’nde bir kadın eğitim kültür merkezinin açılışını yapacağız” dedi.
Merkezlerin bölge kadınları için büyük bir şans olduğunu vurgulayan Tiryaki, şunları söyledi:
“Şu anda 23 bin kadın buralara devam ediyor. Düzenlenen kurslara, eğitim seminerlerine katılıyor. Daha önce evlerinden çıkamayan, sadece komşularıyla sosyalleşebilen kadınlar, şehir içi ve şehir dışı gezilere gidiyor, müzeleri ziyaret ediyor, sinema ve tiyatro gibi kültür sanat aktivitelerine katılıyor. Bunun bizim için ne kadar önemli olduğunu bilemezsiniz. Çünkü Altındağ’ın sosyal profili değişecekse, bu kadınlar üzerinden olacak. Daha iyi eğitim alan, dünyadan ve yenililiklerden haberdar annelerin yetiştirdiği çocuklar, Altındağ’ın gelecek kuşaklarını oluştursun istiyoruz. İşte bu nedenle hem kadınlara hem de çocuklara büyük önem veriyoruz, onlara yönelik hizmetler üretiyoruz.”
Hedef gençlerKadın merkezlerinin kazandığı büyük başarının ardından bu dönemin müjdesini “Gençlik Merkezleri” olarak açıklayan Tiryaki, “23 bin kadına, bu merkezler aracılığıyla ulaştık. Bu beş yıl içinde yapacağımız 20 gençlik merkezi sayesinde de 30 bin gencimize ve çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
İlk olarak Ali Ersoy ve Battalgazi mahallerinde inşa edilen gençlik merkezlerinin bitirildiğini söyleyen Tiryaki, “Aralık ayı içinde bu iki merkezi hizmete açacağız. Çocuklarımız internet kafesi ve kütüphanesi bulunan, oyun salonları, okuma ve etüd odaları olan bu merkezlerde bilgiye en hızlı ve doğru şekilde ulaşacaklar. Boş vakitlerini yaratıcı ve öğretici şekilde değerlendirecekler” dedi.
MAHALLENİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
2008 yılında inşaatına başlanan Karakum Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, zemin dahil üç kattan oluşuyor. 650 metrekare büyüklüğündeki merkezin cephelerinde bölgesel ahşap kaplama tekniği kullanıldı. Dış görünüşü kadar iç düzenlemeleriyle de dikkat çeken merkezde tam donanımlı spor salonları, seminer odaları, derslikler ve kütüphanesi bulunuyor. Altındağlı kadınların spor eğitmenleri eşliğinde spor yapabileceği, Kadın Danışma ve Hizmet Merkezi öncülüğünde düzenlenen çeşitli seminer, kurs ve atölyelere katılabilecekleri Karakum Kültür Merkezi’nde talebe göre, okuma-yazma, ebru, tezhip, kırkyama, mefruşat,iğne oyası, el örgüsü, resim, yağlı boya, ahşap boyama, tel kırma, takı tasarım, bilgisayar ve İngilizce gibi kurslar da düzenlenecek.