2021 sonunda tamamlanacak

Güncelleme Tarihi:

2021 sonunda tamamlanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2020 00:14

Kumrular ile Necatibey caddelerinin kesişiminde bulunan alana cami yapılması için protokol imzalandı. Zemin altında kalan üç kat, dolmuş depolama alanı ve otoparkı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilecek. Caminin, 2021 yılı sonunda ibadete açılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında, Kumrular ile Necatibey caddelerinin kesişiminde bulunan alana cami yapılması için protokol imzalandı. Yaklaşık 4 bin metrekarelik alana yapılacak olan cami, bin 500 kişi kapasiteli olacak. Protokole göre, caminin bulunduğu alana çok amaçlı salon, abdesthane, kafeterya ve satış alanları da yapılacak. Kızılay’a yapılacak cami için proje çalışmaları ile ilgili hazırlıkların devam ettiği süreç 18 ay içinde tamamlanacak. Caminin, 2021 yılı sonuna kadar bitirilerek ibadete açılması planlanıyor.

2021 sonunda tamamlanacak


241 AĞAÇ DİKİLECEK

Alanın zemin altı üç katı ise dolmuş depolama alanı ve otoparkı olarak Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilecek. Bölgeyi otopark ve depolama alanı olarak kullanacak olan dolmuş esnafı, Güvenpark'tan yolcu alabilecek. Bu sayede Güvenpark'taki yeşil alan bölgesi yaklaşık 2 bin metrekare artacak, parka 241 yeni ağaç dikilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!