Güncelleme Tarihi:
Bu kontrollerden 24 işletmeye uyarı verildi, 10 işletmeye de toplam 18 bin 534 lira idari para cezası kesildi. Gıda denetimcileri tarafından ilçedeki tuz işletmeleri, ekmek üretimi ve pastacılık üretimi, toplu tüketim İşletmeleri olan lokanta, restoran, yemekhane, kantin, fast-food ve kafelerle satış İşletmeleri olan bakkal, market, kasap ve manav gibi yerlere denetimler yapıldı. Bu sırada hijyen esaslarına aykırılık, numune muhafaza etmemek ve bozulmuş, kokuşmuş ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler bulundurmak gibi nedenlere bakıldığı, bu kapsamda eksik olan işletmelere de idari yaptırımlar uygulandığı ifade edildi. 2017 yılı içinde de gıda denetimcilerin denetim hedeflerinin 700 işletmeyi kapsadığı ifade edildi.