Güncelleme Tarihi:
Ankara Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde(ANKESOB) geçen hafta yapılan komisyon toplantısıyla ekmeğin 2.75 TL’den satılması kararı alındığını hatırlatan Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, şunları söyledi: “2.25 TL’den satılan ekmeğe yüzde 22 zam yaparak 2.75 TL’ye yükseltmek durumunda kaldık. 1 Ocak itibarıyla gelen zamlardan dolayı bir süreliğine fiyat ayarlaması yaptık. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin tahsis ettiği buğdayın fiyatı 185 TL’ye yükseldi. 50 kilogramlık unun fiyatı 200 TL oldu. Maya fiyatları yükseldi. Doğalgaza, elektriğe ve mazota gelen zamlardan dolayı ekmeğin fiyatını arttırdık. Un ve enerji giderlerine zam yapılmazsa eğer ekmeği bu fiyattan satmaya devam edeceğiz.”