2 bin öğrenciye yardım desteği

Güncelleme Tarihi:

2 bin öğrenciye yardım desteği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2009 00:00

Ardahan Kalkınma Vakfı tarafından, Nadire İçkale’nin ev sahipliğinde yardım yemeği düzenlendi. Elde edilen gelirle Ardahanlı 2 bin muhtaç öğrencinin ayakkabı ve mont ihtiyacı karşılanacak.

İSTANBUL ve Ankara sosyetesi ortak bir yardım projesine imza attı. "Hanımağa" olarak bilinen Nadire İçkale ve İstanbul cemiyet hayatından Heves Ekinci’nin girişimleriyle başlayan, Ardahan Kalkınma Vakfı tarafından düzenlenen yardım kampanyasıyla, Ardahanlı 2 bin muhtaç öğrenciye mont ve ayakkabı alındı. Kampanya kapsamında İçkale Otel’de Nadire İçkale’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe Başkent cemiyet hayatının ünlü isimleri katıldı. Yemeğe katılanlar arasında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in eşi Mehtap Güler de vardı.

Yardıma devam

Yemekten önce konuşma yapan Vakıf Başkanı Faruk Demir, kampanya ile Ardahan’da bulunan 5 bin çocuğun 2 binine yardım sağladıklarını belirterek, çocuklar adına destek veren herkese teşekkür etti. Yemeğe ev sahipliği yapan Nadire İçkale de, Heves Ekinci’nin gazetede gördüğü bir haber üzerine kendisini aradığını ve böyle bir kampanya başlattıklarını anlattı. Ankara’dan bin çocuğa ayakkabı ve mont yardımı sağlandığını dile getiren İçkale, soğukluk derecelerine göre diğer illere de yardım götüreceklerini belirterek, "Soğuk çok kötü bir şey, hiçbir şeye benzemiyor" dedi.

Sırada üç il daha var

"BİRİSİNİN yardım etmeniz için size gelmesini beklemeyin, siz gidin onu bulun" diyen İçkale, Ardahan’dan sonra Erzurum, Muş ve Hakkari’ye de yardım edeceklerini söyledi. Yemeğe ev sahipliği yapan İçkale konuşmasını "Sesi olmayanların sesi, kimsesi olmayanların kimsesi olalım" sözleriyle noktaladı.Esra Ekşi ve Ayşe Karakaya gibi isimlerin destek verdiği etkinlikte Melek İpek, Heves Ekinci ve Nadire İçkale’ye plaket verildi. Ses sanatçısı Selma Geçer’in şarkılarıyla renk kattığı yemekte, başta Nadire İçkale olmak üzere konuklar halay çekti. Yemekte ayrıca milli piyango çekilişi yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!