Güncelleme Tarihi:
Yaklaşık 150-200 milyon TL bütçe ile hayata geçirilmesi planlanan hastanenin özellikle kök hücre konusunda ön plana çıkması planlanırken, medikal teknopark, biomedikal, biyoteknoloji gibi araştırma uygulama merkezleri ve endüstri ile işbirliği yapacak birimler yer alacak. Projenin eğitim ve araştırma alanlarında gerekse tanı ve tedavi alanlarında uluslararası bir merkez olmasını hedeflediklerini kaydeden Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş şunları söyledi:
İLERİ TEKNOLOJİLER KULLANILACAK
“Kök hücre çalışmaları ile uluslararası literatüre girmeyi hedefliyoruz. Kanser tanı ve tedavi amaçlı çalışmalar ileri teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra medikal teknopark, bioteknopark gibi ileri teknoloji merkezleriyle entegre çalışacak birimler yer alacak. Bağlıca Yerleşkesinde bulunacak hastanemiz, uluslararası alanda bir sağlık, eğitim, araştırma ve uygulama üssü olacak.”
500 GÜNDE TAMAMLANACAK
Projeyi üstlenen Altu Mimarlık ve Mühendislik Firması yetkilisi Mehmet Altuntaş, 763 bin 635 metrekarelik alana kurulacak kampüs ile “Projenin ilk etabı olan 220 bin metrekarelik alandaki çalışmalar 500 günde tamamlanacak. 160 bin metrekarelik alanına Tıp Fakültesi kurulacak. Bu alanın 110 bin metrekaresi tam teşekküllü 1000 yataklı hastane, 20 bin metrekaresi idari ofisler, 15 bin metrekaresi derslikler ile konferans ve kongre alanı olacak. 50 bin metrekarelik alana da temel bilimler ve kök hücre merkezi yer alacak. Hastanede tıbbi labotuvarlar gibi alanlar yapılacak” diye konuştu.