Güncelleme Tarihi:
Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beykaya ve beraberindeki 15 kişilik ekip, Ankara'da zincir market, pastane ve restoranları denetledi. Denetimler sonucunda 184 işletmenin mevzuatlara uygun şekilde faaliyet gösterdiği belirlenirken, 11 işletmeye asgari teknik ve hijyenik şartlarda tespit edilen eksiklikler için süre verildi. Mevzuatta belirlenen genel ve özel hijyen kurallarına aykırı faaliyet göstermesi sebebiyle 2 işletmeye ve kayıt belgesi olmadan faaliyet göstermesi nedeniyle de 1 işletmeye yönelik yasal süreç başlatıldı. Denetimler kapsamında toplamda 14 işletmede olumsuzluk tespit edildi. Öte yandan, denetimlerde şüphe duyulan işletmelerden 21 numune alındı ve mevzuata uygunluğu kontrol edilmek üzere ilgili laboratuvar müdürlüklerine gönderildi. Denetimler çerçevesinde olumsuzluk tespit edilen işletmelere toplam 7 bin 346 lira idari para cezası uygulandı.