17 derneğe kumar baskını

Güncelleme Tarihi:

17 derneğe kumar baskını
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2007 00:00

Salyangoz operasyonu kapsamında kumar oynattıkları belirlenen 17 derneğe eş zamanlı baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 42 zanlıdan 21’i tutuklandı.

ASAYİŞ ekiplerinin dernek adı altında faaliyet gösteren kumarhanelere yaptıkları eş zamanlı baskınlarda 42 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Küçük Esat Semtinde "kumar oynatıldığı" belirlenen bazı sosyal derneklere eş zamanlı polis baskını düzenlediler.

HEPSİ MÜHÜRLENDİ

"Salyangoz" adı verilen ve Çevik Kuvvet polisi eşliğinde üç gün süren operasyonlarda, çeşitli dernek adları altında faaliyet gösteren 17 yer mühürlendi. Kumar oynattıkları tespit edilen 42 kişi ise ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bu kişilerden, adliyeye sevk edilen 21 kişinin çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan ve işlemleri tamamlanan diğer 21 zanlı ise adliyeye gönderildi.

Kumar oynayan bin kişiye para cezası

ZANLILARDAN 14’ü hakkında "kumar oynatmak", 21 hakkında ise "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" suçlarından işlem yapıldığı kaydedildi. Operasyon sırasında, kumar oynadığı belirlenen yaklaşık bin kişiye ise Kabahatler Kanunu uyarınca 117’şer YTL idari para cezası kesildiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!