15 gün sanat bayramı

Güncelleme Tarihi:

15 gün sanat bayramı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2007 00:00

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, Çağdaş Marketler, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatrolarının desteğiyle izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Festival, "Yaşanabilir bir dünya için sanat" temasıyla 16 Kasımda, Büyük Tiyatro’da yapılacak gala ile başlayacak. Festival süresince, 53 tiyatro grubu, 63 etkinlikle başkentlilerin karşısına çıkacak. Rusya, Avusturya, Hollanda gibi ülkelerden tiyatro grupları festivalin konuk olacak.

Festival, 30 Kasımda Bulutsuzluk Özlemi, Babazula ve Gevende’nin katılacağı konserle son bulacak.

"ONUR ÖDÜLÜ" Genco Erkal’a

Bu yIL, festivalin "Onur Ödülü", sanat hayatının 48. yılını yaşayan Genco Erkal’a verilecek. Erkal’a ödülü, açılış galasında sunulacak. Öte yandan Genco Erkal, Dostlar Tiyatrosu’nun "Oyun Sonu" adlı eseri ile festival kapsamında, 23 ve 24 Kasımda Ankaralı tiyatro severlerle buluşacak. Festival Komitesi Başkanı Yener Aksu, Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu’na ilişkin görüşlerini şöyle aktardı: "Tiyatro yaşamına daha önceki dönemlerde başlayıp günümüze kadar sürdüren ve kendi sanat politikasını tutarlı biçimde izleyen toplulukların başında Dostlar Tiyatrosu gelir. Dostlar Tiyatrosu, Genco Erkal’ın önderliğinde sürekli olmayı başarmış olan ve Türk tiyatrosuna yeni bir ufuk açan önemli bir topluluktur."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!